Nær utsolgt Øya lover ekstrabilletter

<p class="hidden"> Foto: Scanpix.</p>
 Foto: Scanpix.

<p15.000 mennesker innenfor portene hver dag er alt Middelalderparken klarer under Øyafestivalen. Med unntak av åpningsdagen onsdag er det helt utsolgt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men PR-sjef Jonas Prangerød lover i år, som tidligere, ekstrabilletter for å motvirke svartebørshandel.

– Vi kommer til å legge ut minst 50 dagpass for salg hver dag, sier Prangerød til NTB.

Når 15.000 publikummere, akkrediterte, frivillige og artister daglig fra onsdag til lørdag strømmer til Middelalderparken, er festivalområdet fullt. Men å utvide kapasiteten gjennom å flytte festivalen er ikke aktuelt.

– Vi er så glade i parken, særlig fordi det er bare mellom fem og ti minutter å gå inn til konsertstedene i sentrum. Men vi følger spent med på utviklingen i området og mulighetene for en større park, sier Prangerød.

Knutepunkt og ekstra scene

2008 er Øyas første år som knutepunktfestival, en status som formelt ble innvilget i starten av juli. Det gir 2,6 millioner kroner årlig i ekstra støtte fra staten og Oslo kommune. Statusen innebærer at festivalen er offentlig anerkjent som den fremste festivalen på sitt område, nemlig pop og rock, her i landet.

Først og fremst vil publikum merke dette gjennom en fjerde scene, Camp Indie-teltet.

– Vi vil trekke fram noen sjangere som normalt ikke får så stor plass på rockefestivaler. Det blir litt mer eksperimentell og støyende musikk på denne scenen. I tillegg har vi booket artister som normalt spiller på svette klubber innendørs, og som ofte karakteriseres som klubbmusikk, eller dansbar elektronika, forklarer Øyafestivalens PR-sjef.

Dessuten huser teltet litteraturinnslag ved blant andre Bård Torgersen og Jenny Hval.

Starter med et smell

BigBang hadde i fjor æren av å avslutte lørdagskvelden i Middelalderparken. I år er de imidlertid første band ut lørdag og skal spille en akustisk konsert så tidlig som klokken 13. Også Ane Brun (onsdag), Lukestar (torsdag) og Håkan Hellström (fredag) er tildelt oppgaven med å sparke festivaldagene i gang.

Andre storheter på scenen med utsikt rett mot Oslo Plaza er Grinderman, N.E.R.D., Kaizers Orchestra, My Bloody Valentine, Raga Rockers, Iron & Wine, We og Mayhem.

80 artister allerede tirsdag

Allerede før de første publikumsføttene vandrer over jernbanebrua fra Gamlebyen og inn i Middelalderparken onsdag har 80 av Øyafestivalens rundt 250 artister og andre underholdere spilt fra seg under klubbdagen tirsdag.

Arrangementene er fordelt på 24 spillesteder i Oslo.

Et av bandene som spiller under klubbkvelden, er Bazooka Boppers. Deres soulinspirerte musikk kan oppleves på Gamla.

– Mange foretrekker å gå på konserter som ikke er i dagslys. Selv synes jeg noe av mystikken forsvinner. Det er noe helt annet å se et band i en mørk kjeller klokken ett på natten enn å se det klokken ett på dagen, sier Eva Hilland, en av gitaristene i bandet, som stiller med ti musikere på scenen. (©NTB)

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy