Brann - HamKam 4-1:

Senket gamle lagkamerater

<p class="hidden">Branns Olafur Ørn Bjarnason feirer sitt straffemål i første omgang under eliteseriekampen mellom Brann og HamKam i Bergen lørdag kveld. </p><p class="hidden">Foto: SCANPIX. </p>
Branns Olafur Ørn Bjarnason feirer sitt straffemål i første omgang under eliteseriekampen mellom Brann og HamKam i Bergen lørdag kveld. Foto: SCANPIX.

<pEtter en grufull periode for Brann har to seirer på de siste fem dagene gitt laget troen tilbake. - Nå er vi på gang, sier trener Mons Ivar Mjelde til ABC Nyheter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I gårsdagens 4-1 seier var en gammel HamKam-spiller meget sentral. Petter Vaagan Moen la opp til 2-1, og scoret selv 3-1-målet som i realiteten avgjorde oppgjøret. Han ofret ikke sitt gamle lag mange tanker underveis i kampen.

- Jeg tenkte ikke på det i dag, dette var en så viktig kamp for oss. Det var gøy for meg å score, jeg har et stort potensial på frispark, men jeg har vært for dårlig på det til nå, sier han.

- Har det snudd for Brann nå?

- Jeg håper det, vi viser i hvert fall gode takter og tendenser. Men vi får se, det kommer ikke av seg selv. Vi må jobbe veldig hardt for å være med i toppen og for å være med videre i Champions League.

- Skal være offensive

Brann skal ut i returkamp mot latviske Ventspils i Champions League-kvalik allerede tirsdag. De har en 1-0-ledelse å gå på før kampen, men Vaagan Moen ønsker ikke at laget skal prøve å komme seg videre med defensivt spill på bortebane.

- De må score mål så vi skal ikke gå hodeløst ut, men vi må være offensive i hodet. Dersom vi senker oss og blir defensive i tankegangen kan vi slite. De har mange gode ballspillere der. Så vi må være aggressive selv om vi skal ligge kompakt og hindre scoring, sier Vaagan Moen.

Mons Ivar Mjelde var helt enig med sin elev.

- Jeg har ikke tro på at vi bare skal reise bort å forsvare oss. For selv om vi kan klare oss uten scoring så er det likevel slik at hvis vi scorer ett så må de ha tre, og det er der nøkkelen ligger. Vi må tørre å spille vårt spill og vi må score mål også på bortebane, sier Mjelde.

Dersom Brann slår ut Ventspils venter det franske storlaget Marseille i siste runde før et eventuelt gruppespill i Champions League.

Misnøye blant fans

Gårsdagens oppgjør mot HamKam begynte tungt for Brann, som kom under da Oluwasegun Abiodun sendte bunnlaget i føringen. Publikum ante en ny pinlig forestilling, og ropet «Mjelde må gå» ble hørt fra en liten del av tribunen bak Håkon Opdals mål.

Men de ropene stilnet fort da ringreven Robbie Winters skaffet Brann straffe like etterpå, og da Olafur Örn Bjarnason hadde satt den kontant i mål så hjemmelaget seg aldri tilbake. Utover i andre omgang løsnet alt.

- Det var dette vi trengte

Azar Karadas scoret endelig, etter å ha brent massevis med sjanser siden han ble flyttet opp som spiss. Petter Vaagan Moen bøyde inn et flott frispark, og Njogu Demba Nyrén scoret for andre kamp på rad som innbytter.

- I den situasjonen Demba har vært i så er det bra å gjøre noen innhopp og lykkes. Gjør du det så er du plutselig klar for mer, så vi har truffet bra med den taktikken, sier Mjelde som var storfornøyd med sine spisser i gårsdagens kamp.

Men mest av alt var han lettet og glad for det han mente var et vendepunkt for laget hans.

- Så fort kan det snu og det var det vi trengte. Det Brann har trengt mest av alt det er å vinne fotballkamper og å la det bli en vane. Vi har vært inne i en tung periode, men dette er forhåpentligvis med å hjelpe oss på riktig vei. Det viser at det vi har satt fokus på hjelper, og det er bra, avslutter han.

Kampfakta:

Brann – HamKam 4-1 (1-1)

16.106 tilskuere

Mål: 0-1 Oluwasegun Abiodun (30), 1-1 Olafur Örn Bjarnason (str. 35), 2-1 Azar Karadas (69), 3-1 Petter Vaagan Moen (87), 4-1 Njogu Demba-Nyrén (89).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Jan Michaelsen, Pål Strand, Juha Pasoja, Frode Bjørnevik, HamKam.

Lagene:

Brann (4-4-2): Håkon Opdal – Birkir Már Sævarsson, Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson, Erlend Hanstveit – Erik Huseklepp (Cato Guntveit fra 66.), Hassan El Fakiri, Tijan Jaiteh (Eirik Bakke fra 77.), Petter Vaagan Moen – Robbie Winters (Njogu Demba-Nyrén fra 60.), Azar Karadas.

HamKam (4-4-2): Jon Masalin – Arnar Førsund, Frode Bjørnevik (Knut Henry Haraldsen fra 90.), Juha Pasoja, Pål Strand – Adem Güven (Truls Jevne Hagen fra 46.), Jan Michaelsen, Olivier Karekezi, John Anders Rise – Tommy Øren, Oluwasegun Abiodun. (©NTB)

Personvernpolicy