– Britiske muslimer kjemper for Taliban

<p class="hidden"> </p>
 

<pEn britisk general mener britiske muslimer verver seg til tjeneste for Taliban og kjemper mot NATO-styrker i Afghanistan.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB):

Den britiske generalen Ed Butler var øverstkommanderende for de britiske styrkene i Afghanistan i seks måneder. I et intervju med avisen Daily Telegraph lørdag hevder Butler at britiske muslimer støtter Taliban og al-Qaida aktivt i Afghanistan.

– Personer med britiske pass har blitt funnet i byer som Kandahar, sier generalen.

Tidligere i år har spionfly avlyttet radiosamtaler mellom Taliban-medlemmer der det blir kommunisert på Yorkshire-dialekt.

– Driver rekruttering

Britiske offiserer mener det er hevet over tvil at Taliban og al-Qaida rekrutterer folk utenfra til å delta i kampene i Afghanistan.

– Mine soldater har aldri funnet britiske pass på døde Taliban-opprørere, men med de høye tapstallene mistenker vi at de er nødt til å drive med rekruttering utenfra og det er stor sjanse for at noen av rekruttene er britiske muslimer, sier en offiser som ønsker å være anonym.

– Planlegger terror

General Butler mener sannsynligheten er stor for at britiske muslimer som har kjempet i Afghanistan også har klart å ta seg tilbake til Storbritannia. Han påstår også å ha sett bevis for at terrorgrupper i Sør-Afghanistan sammen med britiske muslimer har lagt planer for et angrep i Storbritannia.

– Det finnes en forbindelse mellom Kandahar og urbane områder i Storbritannia. Dette er noe vi i militæret har innsett, men ikke det britiske folk, slår Butler fast.

Han mener dette er en av de viktigste årsakene til at britiske soldater må bli værende i Afghanistan.


Les flere nyheter fra Midtøsten på Startsiden.

Personvernpolicy