Leieboer siktet for gårdsbrann

<pEt helt gårdsbruk brant ned til grunnen i Sande i Vestfold natt til fredag. Leieboeren er nå siktet for å ha tent på gården. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om brannen klokka 2, og i 6-tiden var brannvesenet fortsatt opptatt med slukking. Gården består av to bolighus og en låve, og alle tre bygningene ble raskt overtent og brant helt ned.

– Det er lite igjen å brenne. Brannvesenet har konsentrert seg om å begrense brannen til gården og hindre spredning til skogen, sa operasjonsleder Knut Larsen ved Søndre Buskerud politidistrikt til NTB natt til fredag.

En 42 år gammel mann som bodde på gården var ikke til stede da brannen oppsto, men dukket opp i god behold senere. Fredag ble han siktet for å ha tent på bruket.

– Han er formelt siktet for å ha tent på gårdsbruket. Han sitter nå varetektsfengslet, sier lensmann Svein Kristensen i Sande til dt.no.

Det er avhør av mannen, samt teknisk etterforskning, som har ført fram til siktelsen. Mannen var eneste beboer på gården. Gården er ikke i bruk og ingen dyr var til stede under brannen.

Personvernpolicy