16 elever omkom da bygning raste i Tyrkia

<p class="hidden"> Redningsmannskap leter etter overlevende etter at en internatskole for jenter raste sammen i Tyrkia fredag. Foto: REUTERS/SCANPIX</p>
 Redningsmannskap leter etter overlevende etter at en internatskole for jenter raste sammen i Tyrkia fredag. Foto: REUTERS/SCANPIX

<pMed hammer og øks lette redningsmannskaper etter barn som satt fast under den sammenraste skolebygningen i Tyrkia. Minst 16 elever mistet livet og det fryktes at flere er sperret inne under steinma

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gasseksplosjon var årsaken til at skolebygningen til en religiøs internatskole for jenter raste sammen i Tyrkia fredag. Ulykken skjedde idet jentene, som er i alderen åtte til 16 år, skulle stå opp til morgenbønnen. Minst 16 elever døde og 27 ble skadet, opplyser Tyrkias innenriksminister, Besir Ataly. Tre av elevene hadde alvorlige forbrenninger.

Rundt 40 jenter i alderen åtte til 16 år befant seg i bygningen, som ligger i landsbyen Balcilar i provinsen Konya. Jentene gikk på koranskole i sommerferien.

Ordfører Mehmet Demirgul i Balcilar sier at myndighetene tror den tre etasjer høye bygningen raste sammen som følge av en gasseksplosjon.

Luktet gass

Merve Avci, en 13 år gammel elev som fikk lettere skader, sier hun luktet gass som kom fra underetasjen, og at hun deretter kjente eksplosjonen.

– Jeg var i den delen av bygningen som ikke kollapset, sammen med fem av vennene mine, like etter eksplosjonen. Vi følte varmen fra flammene som steg opp fra underetasjene, forteller hun til nyhetsbyrået Anatolia.

– Før eksplosjonen hørte jeg en av lærerne våre si at en gass-slange ikke var festet slik den skulle på kjøkkenet, legger hun til.

Graver i steinmassene

Flere titall menn med økser og hammere prøvde fredag å komme seg gjennom steinmassene og redde elevene som sitter fast.

TV-kanaler viste bilder av skadde jenter som ble fraktet av gårde til sykehus. (©NTB)

Personvernpolicy