Bli slank uten å trene

<p class="hidden">Foto:Scanpix</p><p class="hidden"> </p>
Foto:Scanpix  

<pVed hjelp av treningspillen kan du gå ned i vekt uten å trene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Treningspillen innholder de to kjemiske stoffene GW1516 og AICAR. De lurer kroppen til å tro at den har gjennomgått en hard treningsøkt, melder forskning.no.

Muskelcellene tror de har trent, og endrer seg på samme måte som de gjør ved trening. Mengden fettsyrer og glukose i blodet reduseres. Musklene blir større og forbrenningen øker. Til og med utholdeligheten blir høyere.

Forskere på Salt Institute for Biological studies i USA beviste dette, ved å teste på mus. De fikk mus til å løpe 50 minutter på en tredemølle, samtidig som at musene fikk stoffet GW1516. Treningen kombinert med GW1516 økte musens utholdenhet med 77 prosent i forhold til forsøksdyr som hadde trent uten det kjemiske stoffet. I tilegg økte mengden med sent sammentrekkede muskler med 38 prosent. Dette er de musklene som forbrenner fett. Trimmingen økte altså virkningen av dette stoffet.

Økte utholdenheten

Når vi trener forbrenner muskelcellene et stoff som heter ATP for å få energi. Når ATP er brukt opp, blir det igjen til AMP. Dette stoffet virker som et signal for å få cellene til å skaffe mer ATP.

Forskerne lurte på tilføringen av AMP sammen med GW1516 for å simulere trening ville hatt den samme effekten som ordentlig trening. En ny gruppe mus fikk teste dette stoffet.

Etter fire uker uten noe som helst trening, økte utholdenheten til musene med 44 prosent, sammenliknet med andre mus som verken trente, eller som mottok det kjemiske stoffet. Dette er like stor forbedring som når man trener jevnt.

Ikke bare for sofagriser

Men det er ikke bare sofagriser som kan dra nytte av dette forskningsresultatet. Mennesker med muskelsykdommer, eldre og syke som ikke kan trene og folk med helsefarlig muskelvekt vil kun ha nytte av en fremtidig treningspille. Det er også stor grunn til å tro at stoffene ville være attraktive for profesjonelle idrettsutøvere.

Personvernpolicy