Nekter kvinner å delta i OL

<p class="hidden">Illustrasjonsfoto:Scanpix</p><p class="hidden"> </p>
Illustrasjonsfoto:Scanpix  

<pNår det saudiarabiske OL- laget ankommer Beijing blir det uten kvinnelige idrettsutøvere</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for den saudiarabiske delegasjon sier til China daily at tiden ikke er moden for å la kvinner være med. Saudi-Arabia er et av de få landene i verden som ikke tillater kvinner å delta i internasjonale sportskonkurranser. Flere av nabolandene lar kvinner drive med sport, så lenge de er tildekket.

April i fjor ansatte idrettsforbundet i Saudi-Arabia en kvinne. Mange håpet at det ville føre til forandringer.

For tre år siden avslo utdanningsdepartementet et forslag om å innføre gymundervisning for jenter på skolen. Kvinner får bare trene på egne sentre. De har ikke adgang på tribuner og arenaer for å se på sportskonkurranser heller. I 2006 ga forfatteren, Muhammad al-Haban, ut en bok der han argumenterte mot kvinner i idretten. Der skriver han blant annet følgende.

- Dette er det de troløse i vesten ønsker. Planen deres er å få muslimske kvinner til å slutte med hodeplagget. De vil også at kvinnene skal forlate hjemmene deres. Men det finnes også saudiarabiske motstandere som mener at den internasjonale OL-komiteen burde ha sanksjonert de landene som nekter kvinner i å delta.

Personvernpolicy