Viking videre uten å overbevise

<p class="hidden"> Vikings Martin Fillo i kamp med Anatolie Ostap fra Vetra i kveldens kamp. Foto: Scanpix.</p>
 Vikings Martin Fillo i kamp med Anatolie Ostap fra Vetra i kveldens kamp. Foto: Scanpix.

<pViking overbeviste ikke hjemme mot Vetra Vilnius, men er uansett klar for UEFA-cupkvalifiseringens annen runde etter 2-1 sammenlagt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siddisene tapte den første kampen 0-1 borte mot Vetra, men i Stavanger viste Nikolai Stokholm vei. Dansken scoret begge målene i 2-0-seieren.

– Jeg har gledet meg til denne kampen i 14 dager og jeg er forferdelig glad for at vi nå står som seiersherrer, sa Stokholm til aftenbladet.no.

Dermed er Viking videre. Men Uwe Röslers mannskap gjorde fint lite for å pynte på myten om at norske klubber, med unntak av Rosenborg, sliter i europacupene.

Det kunne fort endt med tragedie på Viking stadion. Viking ledet fort 2-0, men klarte ikke å score mer. Flere ganger holdt gjestene på å få målet som ville sendt Viking ut på bortemålsregelen.

Men en våken Thomas Myhre i hjemmemålet avverget katastrofen foran de 5650. frammøtte. Et Viking-lag som sliter i eliteserien kan dermed glede seg til annen runde i UEFA-cupkvalifiseringen.

Mye takket være Nicolai Stokholm, som bare hadde scoret tre mål i år før torsdagens kamp. Mot Vilnius viste midtbanespilleren tidlig vei. Allerede etter tre minutter lurte han ballen i mål med et frispark som antakeligvis var ment som et innlegg.

En halvtime senere fikk han sjansen fra krittmerket. Alexander Ødegaard ble revet ned i feltet, og dommeren pekte resolutt på straffemerket. Stokholm var sikker på straffen.

Fredag ettermiddag finner Viking ut hvem som blir motstanderen i annen kvalifiseringsrunde. (©NTB)

Personvernpolicy