Bombemannen friskmeldt

Kripos undersøker bilen som onsdag ble brukt da en mann i 30-årene fremsatte en bombetrussel mot Lørenskog  lensmannskontor. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)
Kripos undersøker bilen som onsdag ble brukt da en mann i 30-årene fremsatte en bombetrussel mot Lørenskog  lensmannskontor. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)

<pMannen som fremsatte bombetrusselen i Lørenskog onsdag, er friskmeldt. Han ble avhørt torsdag og blir fremstilt for varetektsfengsling fredag. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag formiddag hersket det usikkerhet om hvorvidt 31-åringen som fremsatte bombetrusselen i Lørenskog, var frisk nok til å avhøres. Han ble onsdag tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling.

– Legen har friskmeldt ham fullstendig, sier 31-åringens forsvarer, advokat Hilde Mo, til NTB.

Video: Så bombemannen bli tatt.

Avhørt torsdag

Idet mannen var erklært frisk, bar det rett i avhør.

– Han ble avhørt torsdag ettermiddag. Han har det etter forholdene bra. Saken har gått veldig inn på ham, men han er klar over omstendighetene. Vi stiller på fengslingsmøte i morgen klokken 13.00, sier Mo.

Etter avhørene torsdag ble 31-åringen gjort kjent med at han fremstilles for varetektsfengsling fredag.

– Han vil motsette seg varetekt. Hva siktelsen angår har jeg ikke fått lest den. Jeg vil få den før fengslingsmøtet og skal diskutere den med min klient da, sier Mo.

Han blir værende i varetekt på politistasjonen til fredag.

Utlevert bevismateriale

31-åringen satt onsdag formiddag i en bil utenfor Lørenskog lensmannskontor, og hevdet å ha en bombe i bilen som han truet med å sprenge. Etter fire timer med dialog overga han seg til politiet. Han er foreløpig siktet for brudd på straffelovens paragraf 227, om trusler, og for brudd på straffelovens paragraf 132 a, for å motarbeide rettsvesenet.

Ifølge politiet krevde han å få utlevert bevismateriale i en pågående straffesak.

– Denne saken er ikke i nærheten av å være like alvorlig som episoden i Lørenskog, sier Mo.

Politiet er fremdeles usikre på hva som var i bilen. Stoffet som ble funnet i bilen er sendt til analyse, og det gjøres fortsatt tekniske undersøkelser.

Personvernpolicy