Sender OL 43 timer i døgnet

<p class="hidden">Taekwondo-utøver Nina Solheim er en mange utøvere som blir å se på TV under OL. Foto: Scanpix.</p>
Taekwondo-utøver Nina Solheim er en mange utøvere som blir å se på TV under OL. Foto: Scanpix.

<pDet skal godt gjøres å unngå NRKs OL-sendinger fra Beijing i høst, selv om du ikke sitter oppe og følger nattsendingene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingerid Stenvold (TV) og Line Andersen gleder seg til tidenes OL-satsing på NRK. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXIngerid Stenvold (TV) og Line Andersen gleder seg til tidenes OL-satsing på NRK. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Fra 8. august og 16 dager til ende skal NRK sende 500 av de 2.500 timene idrettsutøverne kriger om medaljene på den andre siden av kloden. Medregnet 200 timer egenproduserte innslag og oppsummeringer, sender kanalen nesten to døgn OL per konkurransedag fra Beijing.

– Dette blir NRKs største OL-satsing noensinne, konkluderte kommunikasjonssjef Sigurd Sandvin da programmet ble presentert torsdag.

Både NRK1 og NRK2 sender direkte fra klokken 3 på natta til 18 på kvelden hver dag. Moderkanalen sender også OL-studio halvannen time på kveldstid, mens NRK2 bare skjermer tre kveldstimer av døgnet til utenomsportslige sendinger.

Tror på Dahle og Thorkildsen

Ingerid Stenvold, som sammen med Espen Graff og Line Andersen skal lede sendingene fra Beijing, håper på flere norske OL-medaljer, men har moderate forhåpninger til antallet.

– Gunn-Rita Dahle Flesjå har vist at hun kan være der hun skal være. Og jeg er veldig spent på Andreas Thorkildsen, han må gjøre sesongbeste for å forsvare gullet fra forrige OL. Det er nok mye som skal klaffe for at det blir mange norske medaljer, sier hun til NTB.

Men Stenvold tror norske utøvere kan overraske i de mindre profilerte grenene.

– Det er mange skytegrener som skal bli morsomt å følge. Norge har medaljehåp både i leirdueskyting og luftrifle.

Blir hjemme

Arne Scheie blir ikke å se i Beijing, men skal følge 19 fotballkamper fra kommentatorbua på Marienlyst. Det synes han er like greit.

– Med tanke på de store avstandene, varmen og forurensingen der nede, passer det meg helt fint å sitte her. Det er klart, du får jo ikke den samme følelsen av stemningen der nede, men jeg stoler på at produksjonen er så bra at det blir veldig gøy allikevel, sier Scheie.

Dag Erik Pedersen er en av programlederne som skal gi kveldsoppsummeringer fra Marienlyst. Han synes ikke det enorme OL-fokuset bør bety at de som ikke er så interessert i idrett skygger unna NRK i to uker.

Artikkelen fortsetter under bildet

NRKs medarbeidere som skal kommentere og rapportere fra OL i Beijing både fra Marienlyst og i Kina presenterte seg selv i Studio 1 på Marienlyst torsdag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXNRKs medarbeidere som skal kommentere og rapportere fra OL i Beijing både fra Marienlyst og i Kina presenterte seg selv i Studio 1 på Marienlyst torsdag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

– Noe av det som er så bra med OL er jo det store mangfoldet, og de mange estetisk flotte opplevelsene men kan få ved å følge med på. Du trenger ikke være interessert i sport for å nyte estetikken i grener som stuping og synkronsvømming. Dessuten blir det mye underholdning ved siden av sporten også, blant annet utfordrer vi Harald Eia & co. til OL-duell, sier Pedersen til NTB.

Bare to HD-sendinger

NRK kommer til å ha 40 personer i sving i Kina, og 150 personer involvert i produksjonen i Oslo.

I tillegg til de 700 TV-timene og P1s dekning, kan man på NRKs nett-TV til enhver tid velge mellom opptil fem direktesendte øvelser – gratis. Men foreløpig blir det sparsomt med HD-signaler fra Kina.

– Vi sender åpnings- og avslutningsseremonien i HD, men for å få til det må vi ta ned de andre kanalene under sendingene for å få plass til signalet på nettet. Men jeg regner med at NRK kommer til å sende alt i HD neste OL, sier NRK-sportens redaksjonssjef Sjur Molven til NTB.

Nettet vil sende noen av de samme grenene som TV, men vil også sende mellom 600 og 700 timer med øvelser eksklusivt – med kommentarer på utvalgte øvelser, som landhockey. (©NTB)

Personvernpolicy