Britiske foreldre har ikke råd til å jobbe

<p class="hidden">Illustrasjonsfoto:Scanpix</p><p class="hidden"> </p><p class="hidden"> </p>
Illustrasjonsfoto:Scanpix    

<pEn av fire foreldre i Storbritannia har ikke råd til å jobbe fordi de ikke kan betale for barnehageplass.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28 prosent av britiske foreldre med barn under 18 år og en nettoårsinntekt under 155.000 kroner, sier de ikke kan skaffe seg jobb, eller fortsette i jobben de hadde fordi barnehageprisen er for høye. Det viser en undersøkelse utført av forskningsorganisasjonen You Gov.

Det siste året har barnehageprisene i Storbritannia økt med åtte prosent. Å ha et barn i barnehage koster nå i gjennomsnitt 895 kroner i uka.

Nesten 1,3 millioner barn lever i fattigdom i Storbritannia.

Ikke råd til å arbeide

Mange foreldre har ikke råd til å arbeide. Barnehageprisene er så høye at at de bruker mer penger enn de tjener, dersom de går på jobb. Mange velger derfor heller å være hjemme.

Flere av foreldrene sier at de ønsker å arbeide, men at de ikke har noen til å passe barna sine.

Undersøkelsen viser også at den økonomiske belastningen er størst i sommerferien, når de eldste barna ikke er på skolen.

Verst om sommeren

- Sommeren er en ekstrem kostbar tid for alle foreldre, og særlig for foreldre som lever i fattigdom. De må underholde barna sine med aktiviteter, som koster penger, mange går glipp av gratismåltidene barna får på skolen også, sier Jason Strelitz ekspert på fattigdomsspørsmål i Redd Barna Storbritannia.

Personvernpolicy