Sommervarmen gir iskremrekord

Søstrene Johanne Marie (6) og Kine Anette Rust Næss (4) koser seg med is i sommervarmen på stranda i Hvervenbukta utenfor Oslo torsdag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX) .<p> </p>
Søstrene Johanne Marie (6) og Kine Anette Rust Næss (4) koser seg med is i sommervarmen på stranda i Hvervenbukta utenfor Oslo torsdag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX) . 

<pNorske iskremprodusenter rapporterer om rekordsalg i sommerværet. Både Hennig-Olsen og Diplom-Is melder om svært gode tall så langt. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Juli har vært fantastisk. For en uke siden var det litt stille, men den siste uken har det virkelig eksplodert. Juli blir en av tidenes salgsmåneder, sier markedssjef Espen Hennig-Olsen til NA24.no.

Hennig-Olsen forklarer at iskremsalget er ekstremt væravhengig, og takker værgudene for det gode salget.

Video: Her lages isen din

- Forskjellen på en dag med bra vær og en bra med dårlig vær kan være på hele en million solgte iskrem, forteller han til ABC Nyheter.

- I år hadde vi 10 godværsdager i mai, 8 i juni og så endte vi opp med rundt 12 dager i juli. Det er fire dager bedre enn fjoråret.

Sjekk sommerværet der du bor

Ifølge Hennig-Olsen er det kroneis jordbær som er den isen som selger aller best.

- I år lander vi vel på femten millioner solgte kroneis jordbær. Med det er den Norges mest solgte iskrem. Men målt i omsetning er det Daim balltopp som vinner.

Salgsdirektør i Diplom-Is Eirik Kruse kan også fortelle om varmeeffekt i issalget.

- Jeg sitter på gode tall. Vi satte omsetningsrekord i mai måned isolert. Og vi omsatte for 165 millioner kroner. Det er den største måneden i Diplom-Is' historie. Den rekorden slår vi ganske hyggelig nå i juli. Det er én dag igjen, men vi kommer til å få et salg på omtrent 182 millioner kroner, sier han til na24.no.

For øyeblikket ligger salget i år 20 prosent foran salget for 2007. Da er ikke juli tatt med.

- Så langt ser dette ut til å bli tidenes iskremsommer, forteller Eirik Kruse til ABC Nyheter.

Ifølge salgsdirektøren er det ikke bare stort iskremsalg som preger året.

- Vi ser også en trend der folk er mer opptatt av kvalitet. Det er stor fokus på ekte råvarer.

Personvernpolicy