Obama holder ledelsen over McCain

<p class="hidden">(Foto: Scanpix)</p>
(Foto: Scanpix)

<pBarack Obamas verdensturné gjorde lite for øke oppslutningen hans, men han leder fortsatt over rivalen John McCain, ifølge en ny meningsmåling.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obama ligger 7 prosentpoeng foran McCain, noe som er en økning fra 5 prosentpoeng, ifølge målingen til CNN onsdag.

Obama har støtte fra 51 prosent av de spurte og McCain fra 44 prosent. For en måned siden hadde Obama 50 prosent, mens 45 prosent støttet McCain.

Men målingen viser også at velgerne fortsatt stoler mest på McCain som øverstkommanderende for USAs væpnede styrker. 56 prosent mener han er best egnet til å bekjempe terrorisme, mens Obama her støttes av 41 prosent, 4 prosentpoeng mer enn i forrige måling.

McCain har også større tillit både når det gjelder Irak og Afghanistan. 52 prosent stoler på ham når det gjelder Irak og 53 prosent når det gjelder Afghanistan, enda Obama fikk enorm mediedekning for reisen til de to landene.

Når det gjelder økonomien derimot, som er blitt det mest sentrale temaet i valgkampen, holder Obama på sin klare ledelse over McCain. 54 prosent stoler mer på ham, mot 43 som har tillit til McCain. (©NTB)


Les mer om valget i USA på Startsiden.

Personvernpolicy