Kate Bush er 50

<p class="hidden"> </p>
 

<pI dag runder popdronningen Kate Bush et halvt århundre. Det engelske ikonet har skrevet musikkhistorie fra sin første utgivelse.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anno 1985 - da hun var på toppen av karrierenAnno 1985 - da hun var på toppen av karrieren

Kate Bush kom inn og gjorde furore allerede med sin første singel «Wuthering Heights», som siden har stått som hennes signaturlåt. Med denne låten var hun også den første kvinnelige artist som toppet de britiske singellistene med en egenkomponert låt.

Da singelen ble sluppet i januar 1978 var Kate Bush, eller Catherine Bush som er hennes egentlige navn, bare 19 år gammel og nylig oppdaget av Pink Floyds David Gilmour. Siden har hun alltid vært der, selv om det har gått noen år mellom hennes siste utgivelser.

Debutalbumet «The Kick Inside» kom en snau måned etterpå, og allerede i november samme år slapp hun oppfølgeren «Lionheart». Med tredjealbumet «Never For Ever» ble hun for alvor superstjerne med hitsingelen «Babooshka» som sin neste store hit. «Army Dreamers» og «Breathing» var to andre solide singler fra dette albumet.

Fjerdeplaten «The Dreaming», kanskje hennes beste album, var en mer kunstnerisk, dog langt mindre tilgjengelig utgivelse fra Kate Bush da den kom ut i 1982, men like fullt en plate som viste at dette var en jente med et helt unikt talent. Med oppfølgeren «Hounds Of Love» i 1985 var hun tilbake på banen med flere hits i form av «Running Up That Hill» og «Cloudbusting», to av 80-tallets aller mest sofistikerte hitsingler.

Etter sine to neste album, «The Sensual World» (1989) og «The Red Shoes» (1993), trakk Kate Bush seg tilbake, og med unntak av noen gjesteopptredner her og der, skulle det ta hele 12 år før vi igjen hørte fra den mediesky dama. Det var med kritikerroste «Aerial», hennes foreløpig siste utgivelse, som så dagens lys i 2005.

Kate Bush har hatt en helt spesiell posisjon i popmusikken siden hun dukket opp for over 30 år tilbake. Hun var utvilsomt en av 80-tallets store kvinnelige musikere, og har satt dype spor etter seg og vært en inspirasjonskilde for generasjoner som har kommet etter henne.

Gratulerer med dagen Katie!


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy