Poliet bekrefter funn av bombe

<p class="hidden"> En mann i 30-årene har fremsatt en bombetrussel mot Lørenskog lensmannskontor. I følge Romerike politidistrikt, sitter mannen i en bil utenfor lensmannskontoret. (Foto: Andreas Lunde)</p>
En mann i 30-årene har fremsatt en bombetrussel mot Lørenskog lensmannskontor. I følge Romerike politidistrikt, sitter mannen i en bil utenfor lensmannskontoret. (Foto: Andreas Lunde)

<pEn mann er pågrepet i forbindelse med bombetrusselen i Lørenskog. Mannen skal ha forskanset seg i en bil utenfor lensmannskontoret, og sagt at han hadde sprengstoff i bilen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen overga seg etter ordre fra politiet, sier innsatsleder i politiet Svein IngeAasheim til ABC Nyheter.

Han kan ikke avkrefte eller bekrefte om det faktisk er sprengstoff i bilen.

- Bombetroppen som undersøker bilen, har funnet mistenkelige gjenstander i bilen, som kan bli brukt som komponenter i en bombe, sier Aasheim.

Det var i ti-tiden idag morges at politiet fikk melding om en mann som skulle ha forskanset seg i en bil med sprengstoff eller andre eksplosiver utenfor lensmannskontoret på Lørenskog.

Erling Nyberget bor på Lørenskog, og dro ut til området med en jaktkikkert, da han så politihelikoptre som dukket opp.

Erling Nyberget så den pågrepne mannen med jaktkikkert.Erling Nyberget så den pågrepne mannen med jaktkikkert.

- Det var helt rolig i området, før det plutselig brøt ut masse aktivitet i det mannen ble pågrepet. Han ble ført inn i en sivil politibil av to politifolk. Mannen virket rolig og resignert - som en slagen mann, sier Nyberget.

Mannen skal ha fremsatt bombetrusselen, og kommunisert med politiet via en annen mann. Politiet kjenner mannens identitet.

Politiet sendte en robot inn i området, som ble fulgt av en pansret politibil.

Politiet har hatt en forhandler på stedet.

- Mannen er i dialog med forhandleren, sa Mona Hertzenberg like før klokken 12.30. Hun ville ikke kommentere om mannen har kommet med noen krav, skriver VG.

Bombegruppa fra Oslo politidistrikt, hjalp til på stedet. Også brannvesenet og ambulanse ble koblet inn.

Politiet vil holde en pressekonferanse på politihuset på Lillestrøm klokken 15.30.

Lensmannskontoret ligger i et næringsområde midt i Lørenskog. I tillegg til to kjøpesenter er det flere kontorer i området.

Gro PedersenGro Pedersen

Folk som jobber i området har sittet ute i over tre timer, uten å få beskjed fra politiet om hva som foregår.

- Vi har ikke fått noe informasjon fra politet. Vi ble bare bedt om å forlate området, og ble pekt i den retningen det var trygt å gå. Det at det er snakk om en bombetrussel, fikk vi vite av journalister, sier Gro Pedersen som jobber som audiograf.

Et vitne forteller til NTB at mannen hadde tre aluminiumsrør i bagasjerommet på bilen.

– Vi gikk forbi bilen flere ganger. En arbeidskamerat av meg reagerte på at han hadde et tent stearinlys i bilen. I bagasjerommet så vi tre tykke rør i aluminium eller lignende, rundt en halv meter lange, sier mannen som er bygningsarbeider i bygningen der lensmannskontoret ligger.

Artikkelen oppdateres

Personvernpolicy