Grekerne er tjukkest i Europa

<p>Illustrasjonsfoto:Colourbox</p><p> </p>
Illustrasjonsfoto:Colourbox  

<pHellas har flest overvektige mennesker i Europa.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny FN-rapport viser at Hellas i dag er blitt det landet i Europa med høyest gjennomsnitt BMI- indeks (Body mass indeks).BMI er en internasjonal vektindeks som gir anbefaling for hvilken vekt man «bør» ha, melder The Guardian.

Mange mener fedmeepidemien i Hellas er et resultat av at flere grekere ikke holder seg til Middelhavsdietten lenger. Middelhavsdietten er basert på frukt, grønnsaker, brød, andre kornprodukter slik som pasta, poteter, bønner, frø, nøtter og olivenolje.

I løpet av de siste 40 årene ha det gjennomsnittlige kaloriinntaket til de 15 første EU-landene økt med 20 prosent. Økningen har vært størst i Sør-Europa. Innbyggerne i Hellas, Spania, Italia, Portugal, Kypros har økt kaloriinntaket med 30 prosent. Verst ut kommer grekerne og spanjolene.

Men det er ikke bare i Hellas folk har forandret dietten sin. Økonom i FAO - FNs mat- og jordbruksorganisasjon, Josef Schmidhuber, forteller at innbyggerne i flere nordafrikanske og asiatiske land har forandret kostholdet sitt og spiser mer fett og salt enn noensinne.

Personvernpolicy