– Ville vært bedre for landbruket med WTO-avtale

<pNorsk landbruk hadde hatt en sikrere framtid med en WTO-avtale, mener en svært skuffet utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) etter bruddet i Genève.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den avtalen vi hadde innen rekkevidde her, hadde gitt oss god sikkerhet og rom til å satse nasjonalt på omstilling. Da hadde vi hatt en sikrere framtid, tror jeg, enn den vi har uten en avtale, sier Støre til NTB.

Han mener samtidig at sammenbruddet i Genève er negativt for verden som helhet, med tanke på kommende globale utfordringer.

– Tenk deg klimaforhandlingene som vi også må møte. Der må fattige og rike land ta ulike belastninger. Dette var en generalprøve for det og vi klarte det ikke, sier Støre.

Han håper de skakkjørte WTO-forhandlingene vil kunne bli tatt opp igjen så snart som mulig, ikke minst med tanke på de fattige landenes stilling i verdenshandelen.

– På et tidspunkt må vi plukke opp alt det som er oppnådd over de siste sju årene og de siste ni dagene her, for det er for viktig for for mange til å la det ligge, sier Støre.

Personvernpolicy