– Over 2.200 voldtatt i Kongo

<p class="hidden"> Hortance Tshoma (t.v.) snakker med et anonymt voldektsoffer</p>
 Hortance Tshoma (t.v.) snakker med et anonymt voldektsoffer

<pOpprørere og regjeringssoldater fortsetter å voldta kvinner i den krigsherjede provinsen Nord-Kivu øst i Kongo. Bare i løpet av juni ble det meldt om over 2.200 voldtekter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om partene i konflikten med FNs støtte har inngått en fredsavtale, har befolkningen i Nord-Kivu langt fra fått fred. Og verst går det ut over kvinnene, som daglig står i fare for å bli voldtatt, går det fram av rapporten som ble lagt fram tirsdag.

– I løpet av juni 2008 ble det meldt om mer enn 2.200 tilfeller av voldtekt bare i Nord-Kivu. Og dette utgjør bare en liten andel av det samlede tallet på landsbasis, skriver fagfolk fra hjelpeorganisasjonen Congo Advocacy Coalition.

Kongo holdt i 2006 valg som skulle gjøre slutt på et tiår med krig og kaos, men volden fortsetter i deler av landet. Mangelen på effektiv håndheving av en fredsavtale fra januar i år har gått spesielt hardt ut over kvinner og barn.

Den kongolesiske opprørslederen Jean-Pierre Bemba ble tidligere denne måneden framstilt for den internasjonale straffedomstolen ICC i Haag. Bemba gjøres ansvarlig for en rekke voldtekter og andre grove overgrep begått av menn under hans kommando.

Personvernpolicy