- Hillary blir ikke visepresident

<p class="hidden">Samarbeidet mellom Clinton og Obama blir nok ikke like tett som på dette bildet, skal man tro amerikanske medier. Foto: Scanpix </p>
Samarbeidet mellom Clinton og Obama blir nok ikke like tett som på dette bildet, skal man tro amerikanske medier. Foto: Scanpix 

<pI USA spekuleres det rundt hvem som blir Demokratenes visepresidentkandidat. Stadig færre tror Obama kommer til å velge Hillary Clinton.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Hillary Clinton innså at slaget var tapt, og anerkjente Barack Obama som Demokratenes presidentkandidat, lovet Obama at hun ville bli vurdert som mulig visepresidentkandidat.

Nå vil flere amerikanske medier ha det til, at Obama ikke kommer til å gi Clinton vervet. Ifølge The New York Times er en konstellasjon med Obama som president, og Clinton som visepresident, svært usannsynlig.

I et intervju med tv-kanalen NBC, skal Obama ha beskrevet hva slags person han vil ha som visepresident. Han hintet om at det ikke ville bli en person man assosierer med Washington. Dermed kan det se ut til at han utelukker Clinton, som har levd som presidentfrue i Det hvite hus i Washington i åtte år.

Ifølge The New York Post, har Hillary fortalt medarbeidere at hun tror det er små sjanser for at hun blir valgt av Obama, og at løftet om å vurdere henne bare var en høflig gest.

Folk rundt Obama skal ifølge avisen, ha sagt at å velge Clinton som visepresidentkandidat bryter fullstendig med Obamas valgkampanje. Mens han har lovet velgerne forandring i Det hvite hus, står Clinton som et symbol på det gamle ved partiet, som regjerte USA mesteparten av nittitallet.

Clintons tilhengere har imidlertid ikke gitt helt opp.

- Hvis han velger Hillary, får han 18 millioner velgere på kjøpet, sier Terry McAuliffe, som var formann for Clintons valgkampanje til MSNBC på søndag. Han måtte likevel innrømme at det ikke lenger ser så lyst ut for Clinton. Hun er blitt bedt om å holde tale på en tirsdag under demokratenes kongress i slutten av august. Visepresidentkandidaten pleier å tale på onsdag under denne kongressen.

Demokratenes kongress går av stabelen 25.august, og Obama har sagt at han vurderer å annonsere visepresidentkandidaten en uke forut for dette.

Personvernpolicy