- En halvtimes mosjon om dagen er ikke nok

<p class="hidden">Illustrasjonsfoto: Colourbox </p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox 

<pSkal man holde vekta nede, må man trene nesten fem timer i uka, hevder forskere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En halvtimes tur i rask gange hver dag, for å bøte på overvekt og dårlig kondis, har vært treningsrådet mange nordmenn har fått. En ny studie viser at dette overhodet ikke er tilstrekkelig, skriver forskning.no.

Kvinner som vil opprettholde vekta etter å ha slanket seg, må trene minst 55 minutter fem ganger i uka, kommer det frem i den amerikanske studien fra University of Pittsburgh.

Forskerne har fulgt 201 overvektige kvinner over en toårsperiode. Kvinnene ble bedt om å spise mindre og trene mer. Etter et halvt år hadde de fleste slanket bort mellom 8 og 10 prosent av egen kroppsvekt.

Flere av deltagerne klarte imidlertid ikke å opprettholde sin nye vekt, selv om de fortsatte med den samme treningsmengden som da de slanket seg - en halvtime om dagen. Kvinnene som trente rundt 5 timer i uka, klarte imidlertid å holde vekta, selv to år etter at de hadde slanket seg.

Forskerne konkluderer med at anbefalingen om en halvtimes spasertur om dagen er for lite, og at lista må heves.

Personvernpolicy