- OL har gjort det verre for folk i Kina

<p class="hidden">Foto: Scanpix </p>
Foto: Scanpix 

<pMenneskerettighetssituasjonen i Kina har blitt verre som en følge av OL, mener Amnesty.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Kina fikk tildelt OL i Beijing, mente mange at det kunne brukes som et pressmiddel for å få myndighetene til å bedre menneskerettighetssituasjonen i landet. Det helt motsatte har skjedd, mener Amnesty International.

- Vi har sett en forverring når det gjelder menneskers rettigheter i Kina, på grunn av OL, sier Roseann Rife i Amnesty til BBC. Hun peker på at flere menneskerettighetsaktivister har blitt brakt til taushet, for å ikke skape uro rundt Beijing-OL. Sensureringen av mediene i landet er blitt strengere og folk blir fengslet uten dom.

Samtidig benekter kinesiske myndigheter at menneskerettighetene i landet er blitt svekket. De mener at nye reformer tvert imot har bedret situasjonen og livskvaliteten til flere hundre millioner innbyggere.

- Vi er klar over at vi har noen problemer vi ikke har klart å løse enda, men det vil vi gjøre noe med så fort som mulig. Menneskerettighetssituasjonen blir bare bedre og bedre, sier Xiong Lei, talskvinne for en gruppe som driver med menneskerettighetsstudier i Kina til BBC. Gruppen er for øvrig nært knyttet til myndighetene i landet.

Personvernpolicy