- Dagbladet lyver

<p class="hidden">(Foto: Scanpix)</p>
(Foto: Scanpix)

<p- Giske tafset ikke på jentene, og jentene flokket seg ikke om Giske, skriver sjefredaktør Hans Kristian Amundsen i Nordlys.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for redaktørens krasse uttalelser er Dagbladets dekning av Trond Giskes besøk på Riddu Riđđu-festivalen.

Amundsen hevder Dagbladet i sin reportasje med tittelen Sjarmøretappen, fremstiller Giske som en som grafset på kvinnene og hadde groupies rundt seg. Han sier rett ut at Dagbladet lyver.

- Ja visst gjør de det. De tegner et bilde som ikke stemmer. Det tør jeg å påstå, for jeg var til stede hele tiden. Derfor kan jeg slå fast at det Dagbladet skriver er et falsum. Han tafset ikke på damer, og det var ikke groupier rundt han. Det var en norsk politiker på tur som snakket med andre politikere og ansvarshavende om smått og stort, sier redaktøren til fagbladet Journalisten.

Lederen i Nordlys får Dagbladet til å reagere:

- Dette er vås fra ende til annen. Punktum. Han (Hans Kristian Amundsen red. anm) kan gjerne ha meninger om journalistikken i Dagbladet, og det er greit, men de faktiske tingene han snakker om er gale. En av tingene som er gale er at han var der hele tiden. Han var der torsdag kveld, våre journalister var der torsdag, fredag og lørdag - han kan umulig ha grunnlag for å si det, sier nyhetsredaktør Peter Raaum i Dagbladet til Journalisten.

Hans Kristian Amundsen skriver også i sin kommentar at reportasjen bærer preg av å være et bestillingsverk, noe han er villig til å sette en flaske vin på.

- De har sikkert diskutert på forhånd at de skal ut og dekke partyministeren som tafser på damene.

Dette vil imidlertid Dagbladet ikke gå med på.

- Det er slik at departementet inviterte oss med på tur, og der stopper forbindelsen om at dette er et bestillingsverk. Han kan beholde vinen sin, men han må ikke drikke den før han skriver, er Raaums kommentar til påstanden.

Personvernpolicy