- Nytt bevis på den avskylige snømannen

<p class="hidden">Illustrasjonsfoto: Scanpix </p>
Illustrasjonsfoto: Scanpix 

<pBritiske forskere tester et mystisk hårfunn fra India, som stammer fra et ikke tidligere kjent vesen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yeti

Yetien ble døpt «Den avskylige snømannen», etter en Mount Everest-ekspedisjon i 1921, der deltagerne fant kjempestore fotavtrykk i 6500 meters høyde.

Tibet og Nepal er de stedene der folk har påstått å ha sett vesenet.

Forskere flest avviser yetiens eksistens, og kaller den for gammel folketro.

Yetien blir ofte sammenlignet med Bigfoot, som folk påstår å ha sett i områder i Nord-Amerika.

Kilde: Politiken og Wikipedia.

- Dette kan være det nærmeste vi noen gang har kommet et bevis på at den sagnomsuste yetien, eller den avskyelige snømannen, faktisk eksisterer, sier Ian Redmond ved Oxford Brookes University, som i disse dager er i ferd med å undersøke de mystiske hårprøvene fra India, ifølge Politiken.

De to hårstråene er 33 og 44 millimeter lange, og ble funnet nordøst i India for fem år siden. En lokalkjent mann i området, som går under navnet «Skogmannen», påstår å ha sett yetien, som visstnok skulle være halvt mann og halvt ape, og rundt tre meter høy.

Og selv om mange synes en slik menneskeape er vanskelig å tro på, når dens eksistens aldri er blitt bevist, mener Ian Redmond at det ikke er usannsynlig at et slikt vesen finnes.

- Det er ikke umulig at et slikt dyr skal klare å gjemme seg bort, og ikke bli oppdaget, i et så avsidesliggende område som det her er snakk om, sier Redmond.


Med hårprøven håper de britiske forskerne å bevise yetiens eksistens en gang for alle. Hvis dna-testen likevel ikke kan identifisere hvilket vesen det er snakk om, håper forskerne i hvert fall å kunne fastslå hvilken dyreart hårene tilhører.

Personvernpolicy