Beijing i dag

Kinesere spaserer gjennom tåken ved det olympiske studiotårnet i Beijing mandag. Den kinesiske hovedstaden har for lengst innført begrensninger i biltrafikken og restriksjoner på industriens utslipp, i et forsøk på å bedre forholdene under årets sommer-OL (Foto: Jason Lee, SCANPIX/REUTERS)
Kinesere spaserer gjennom tåken ved det olympiske studiotårnet i Beijing mandag. Den kinesiske hovedstaden har for lengst innført begrensninger i biltrafikken og restriksjoner på industriens utslipp, i et forsøk på å bedre forholdene under årets sommer-OL (Foto: Jason Lee, SCANPIX/REUTERS)

<pOL-byene Beijing og Hongkong er rammet av nye store forurensningsproblemer, bare halvannen uke før årets sommerleker skal innledes. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beijing (NTB-AFP): Drastiske tiltak for å kutte utslippene ser ikke ut til å hjelpe.

Mandag hang den såkalte smogen tykk over de to byene, mens OL-arrangørene febrilsk lette etter effektive mottiltak. Restriksjonene som til nå er lagt på biltrafikken og industrien, så ikke ut til å være effektive nok.

I Hongkong, som skal være vertskap for rideøvelsene, ble graden av luftforurensning mandag karakterisert som høy.

I Beijing forbereder myndighetene seg på å fjerne flere biler fra gatene og stenge flere fabrikker, om ikke luftkvaliteten blir bedre. I hele forrige uke var Kinas hovedstad plaget av grå og røykfylt himmel, og søndag var forurensningen den verste på over en måned.

Byens myndigheter har også åpnet flere nye T-banelinjer. Dessuten er mange fabrikker og en del av byggevirksomheten stanset for å prøve å redusere forurensningen før OL innledes 8. august. (©NTB)

Personvernpolicy