Nordmenn ikke berørt av bombeattentat i Istanbul

<p class="hidden">Noen av de mange skadde etter bombeattentatet i Istanbul. (Foto: Scanpix) </p>
Noen av de mange skadde etter bombeattentatet i Istanbul. (Foto: Scanpix) 

<pDet ser ikke ut til at nordmenn er blitt direkte berørt av bombeattentatet i Istanbul, ifølge Utenriksdepartementet. Norges ambassade i Tyrkia mener nye angrep er mulig.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 16 mennesker ble drept og 154 skadd da to bomber eksploderte i gågate fullpakket med mennesker i Tyrkias største by, Istanbul, søndag kveld.

Tre tenåringer har blitt arrestert i forbindelse med gårsdagens eksplosjoner i en populær handlegate i en forstad til Istanbul. Det skriver nyhetsbyrået AP.

- Vi har ikke fått noen indikasjoner på at det er nordmenn involvert, sier Norges ambassadør til Tyrkia Cecilie Landsverk til NTB.

Sjekket ut

- Det er ingen som har kontaktet oss om dette, og vi har gått gjennom listene over registrerte nordmenn med bostedsadresse i Istanbul. Kun en person bodde i nærheten, og hun har vi sjekket ut, sier Landsverk.

Hun påpeker at området der bombene gikk av, ikke er noe typisk turistområde.

- Vi har omtalt hendelsen på våre nettsider, og der har vi også oppdatert våre vurderinger av situasjonen i Tyrkia, med tanke på nye bombeaksjoner eller terrorhendelser, sier hun.

- Ny aksjoner mulig

Ambassadøren utelukker ikke at nye terrorhendelser kan finne sted, men understreker at få av de aksjonene som har funnet sted i Tyrkia de siste årene har vært rettet mot turister. Det er derfor ikke utstedt noen formelle reiseråd for Tyrkia de siste årene.

I 2007 reiste rundt 185.000 nordmenn til Tyrkia. Sikkerheten for turister vurderes som generelt god av UD. (©NTB)

Personvernpolicy