Occean parkerte HamKam i bunnen

<p class="hidden">Foto: Scanpix </p>
Foto: Scanpix 

<pTo Lillestrøm-dødballer og en effektiv Olivier Occean parkerte HamKam alene i bunnen av eliteserien. 1-2-kampen inneholdt også hele fire røde kort.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For Lillestrøms del virker det som om krisen foreløpig er avblåst etter to strake seirer for Erland Johnsens mannskap.

Seieren søndag var LSKs første poeng på bortebane denne sesongen, og romeriksklubben har fått et solid pusterom til HamKam. Seks poeng skiller de to lagene etter søndagens batalje.

I en spillemessig dårlig kamp på Briskeby var det to dødballer i god gammel LSK-klasse som skilte de to lagene. Begge gangene stupte Oliver Occean inn i feltet og fikk først tåa og så hodet foran HamKam-forsvaret. Hans sjuende og åttende fulltreffer for sesongen var et faktum.

– Vi var nøyaktige på dødballene denne gangen og hadde en god keeper. Det er Frode (Grodås) som har ansvaret for både dødball og keeperne, så han har gjort en god jobb, sa LSK-trener Erland Johnsen til TV 2.

Skrekkelig

Det var en lite fornøyd HamKam-trener Arne Erlandsen som gikk i garderoben. Han mente at spillerne hans hadde en altfor slett innstilling og lovet bytter.

– Vi blir passive og redde i første omgang. Det er ikke slik vi skal oppføre oss når vi ligger der vi er. Skrekkelig, sa Erlandsen.

Byttene kom etter hvilen, og hjemmelaget fikk litt mer fart framover, men alt gikk imot HamKam denne flotte sommerkvelden. Bedre ble det ikke da kaptein Markus Ringberg først fikk gult kort og senere snakket på seg et nytt et. Dermed ble det en tidlig dusj på svensken.

Rødt på rødt

Kampen ble jevnet ut igjen da også Lillestrøms Espen Søgård fikk marsjordre like etterpå med sitt annet gule kort.

I sluttminuttene gikk Karim Essediri og Vegar Bjerke i tottene på hverandre for hvert sitt fortjente røde kort av dommer Tom Henning Øvrebø.

Erlandsen brydde seg eller ikke om at to av spillerne pådro seg unødvendige røde kort.

– Jeg er for gammel til å bry meg om kort. Jeg synes det var en pen og pyntelig kamp.

Utvisningene skapte rom og tidligere LSK-spillere Pål Strand fikk legge inn slik at Juha Pasoja kunne sette inn trøstemålet til 1-2.

Molde kom kjapt ned på jorden igjen etter storseirene mot Vålerenga og Brann (NM) den siste uken. Søndag ble det 0-4 mot Strømsgodset. Fredrik Winsnes ble tomålsscorer, mens også Thomas Sørum og Stian Ohr også scoret.

Bodø/Glimt vant 2-1 over Lyn Oslo. Odion Jude Ighalo ga gjestene ledelsen, men Glimt snudde kampen. Jan-Derek Sørensen og Per Verner Vågan Rønning scoret for Glimt.

Personvernpolicy