Varmen preger Norway Cup

<p class="hidden">Publikum ble nedkjølt med vann fra en hageslange, under åpningsshowet til Norway Cup på lørdag. Foto: Scanpix</p>
Publikum ble nedkjølt med vann fra en hageslange, under åpningsshowet til Norway Cup på lørdag. Foto: Scanpix

<pDen ekstreme varmen på Ekebergsletta i Oslo har så langt preget den store internasjonale fotballturneringen for ungdom, Norway Cup.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er naturlig at publikum har valgt stranda før sletta, men jeg er imponert over hvor mange som tross alt er kommet hit, sier Anette Kjønstad i sekretariatet til NTB.

Hun håper på litt kjøligere vær i dagene fremover.

– Arrangementet har vært prikkfritt så langt og varmen kan vi jo gjøre lite med, men det ser ut som folk trives i den skyggen de kan finne her oppe, sier Kjønstad.

Få skader

På åpningsdagen lørdag registrerte Norsk Folkehjelps sanitet i alt 27 skader, ingen av dem alvorlige.

– Søndag har vi opplevd at noen rett og slett har besvimt av væskemangel i varmen, sier operativ leder for saniteten, Erlend Aarsæther til NTB. Han forsikrer at alle raskt har kommet til hektene igjen.

– De skadde som først har havnet på feltsykehuset og deretter legevakten har hatt brudd eller alvorlige forstuinger, men de har ikke vært mange, sier Aarsæther.

Han understreker at den viktigste jobben for sanitetsfolkene så langt har vært å forebygge skader på grunn av varmen.

– Gjennom høyttalertjenesten og utdeling av informasjonsmateriell forteller vi folk hvordan de skal forholde seg i varmen, sier Aarsæther.

Drikk vann i skyggen

– Det ser ut til at trenere og annet personale sørger godt for spillerne. De drikker rikelig med vann. Det er verre med publikum. Vi anbefaler at folk drikker vann, spiser salt mat og holder seg i skyggen. Det er rundt 30 varmegrader på Ekebergsletta og faren for heteslag er opplagt til stede, sier Aarsæther.

Han har også registrert at den sterke varmen har gjort tilstrømningen av publikum mindre enn hva de er vant til. Dermed har også situasjonen også blitt mer oversiktlig.

Politiet fornøyd

– Vi er kjempefornøyd så langt. Det har ikke vært noen store hendelser, bare noen få tilfeller av tyverier, sier lederen for politiets enhet under arrangementet, Anette Rødsand, til NTB.

Politiet oppgir ikke hvor mye folk de har på Ekeberg, men Rødsand sier det er folk ute blant spillere og publikum hele tiden.

– Vi satser mye på å forebygge alle typer hendelser som politiet vil bli involvert i, og så langt er vi veldig godt fornøyd, sier Rødsand. (©NTB)

Personvernpolicy