Senatet godkjente krisepakke

<pSenatet i USA har godkjent en krisepakke som skal redde amerikanske boligeiere og de kriserammede boliglånsbankene Freddie Mac og Fannie Mae.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krisepakken kommer 400.000 amerikanske boligeiere som ikke har råd til å betale sine månedlige avdrag, til unnsetning, slik at de unngår tvangssalg.

Den nye loven innebærer at de kan få billigere og mer overkommelige lån, samtidig som den også kommer boliglånsgigantene Freddie Mac og Fannie Mae til gode, melder BBC.

Lovforslaget er blitt godkjent på rekordtid. Onsdag gikk den igjennom i Representantenes hus, og det er ventet at president George W. Bush kommer til å undertegne loven i løpet av neste uke, slik at den kan tre i kraft. Bush var opprinnelig imot krisepakken, men måtte til slutt gi etter.

Vedtaket er en fordel også for det norske oljefondet, som ved årsskiftet hadde investert rundt 127 milliarder kroner i Freddie Mac og Fannie Mae. Dette utgjorde over 6 prosent av fondets totale verdi, og var blant de største enkeltinvesteringene.

De to bankene står bak om lag halvparten av alle boliglån i USA. Husprisene i USA har falt dramatisk siden begynnelsen av 2007, og verdifallet har gjort det vanskelig for mange amerikanere å betjene sine boliglån.

Personvernpolicy