- Sterke menn lever lengst

<p class="hidden">Foto: Colourbox </p>
Foto: Colourbox 

<pEn mann med mye muskelstyrke kan regne med å leve lenger, og har lavere risiko for å få kreft, hevdes det i en ny studie.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Studien, som er publisert av «British Medical Journal» viser at menn med et høyt nivå av muskelstyrke og kondisjon, har hele 60 prosent lavere risiko for å dø tidlig, enn de svakeste og mest utrente i gruppen, skriver Pasienthåndboka.no.

Nesten 9000 menn i alderen 20 til 80 år ble fulgt over en periode på nesten 19 år. Muskelstyrken ble målt ved å se hvor mye vekt deltageren maksimalt klarte å løfte i benkpress og lårpress. Dessuten ble kondisjonen målt i tester på tredemølle.

Studien viser at muskelstyrke hos menn forbundet med lavere risiko for å dø tidlig, selv etter å ha justert tallene etter faktorer som alder, fysisk aktivitetsnivå, røyking, alkoholinntak, vekt, familiehistorie og medisinsk historie.

Årsaken til at studien ikke sier noe om effekten styrketrening har på dødelighet hos kvinner, er at det var for få kvinnelige deltagere i studien til at forfatterne klarte å gjennomføre en slik analyse.

Personvernpolicy