Dansk soldat drept i angrep

<p class="hidden"> </p>
 

<pEn improvisert sprengladning drepte en dansk soldat, og skadet tre andre.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag morgen havnet en dansk kampvognavdeling i strid med opprørere. Da en av vognene var i ferd med å bevege seg i kampstilling eksploderte enten en mine eller en improvisert sprengladning. Resultatet ble en drept, og tre lettere skadde soldater.

De tre skadde ble evakuert med helikopter til Camp Bastion i Helmand-provinsen.

- Vi har dessverre mistet en soldat, og ytterligere tre soldater har fått mindre skader etter morgenens kamphandlinger i Helmand. Det er et hardt og umenneskelig slag. Spesielt for den drepte soldatens familie og venner, skriver sjefen for Hærens operative kommando, Poul Kiærskou i en pressemelding som danske Politiken.dk har gjengitt.

- Vi vil gjøre det vi kan for å støtte familiene. Det er også tøft for den danske styrken, som nå har mistet en god kamerat, men som likevel må fortsette å løse sine oppgaver, skriver han videre.

De nærmeste pårørende er underrettet, men to av den drepte soldatens pårørende er på ferie i Frankrike og USA, og har ikke fått beskjed.

Dødsfallet kommer bare to dager etter at to andre danske soldater ble skadet under et angrep fra Taliban. Den ene av de to ble så hardt skadet at det ble nødvendig med evakuering hjem til Danmark.

Personvernpolicy