Storstreik i Lufthansa over helgen

<p class="hidden">Foto: Scanpix </p>
Foto: Scanpix 

<pDet tyske flyselskapet Lufthansa rammes over helgen trolig av storstreik. Ledelsen i selskapet er forberedt på en langvarig konflikt om lønnstillegg for de ansatte.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagforbundet ver. di oppfordret fredag de kabinansatte og bakkemannskapene til å legge ned arbeidet fra mandag av. Over 90.7 prosent av det fagorganiserte Lufthansapersonalet gikk i en uravstemning som ble avsluttet torsdag inn for å streike.

– Streiken kan bli den mest alvorlige i Lufthansas historie, skrev avisen Rheinische Post fredag. Ifølge Rheinische Post har ledelsen lagt en kriseplan som skal sørge for mest mulig normal trafikk selv ved en omfattende arbeidsnedleggelse.

Ved siden av de kabinansatte kan innsjekkingspersonale, teknikere, ansatte i selskapets fraktavdeling og i datterselskapet for catering LSG bli tatt ut i streik. Likevel mener ledelsen i Lufthansa at inntil 75 prosent av selskapets avganger skal kunne gå som normalt.

Konflikten handler ifølge avisen Frankfurter Rundschau om lønnene for rundt 50.000 av selskapets ansatte. Arbeidstakerne krever tillegg på 9,8 prosent i løpet av ett år, mens arbeidsgivernes absolutt siste tilbud er 6,7 prosent over 21 måneder samt et engangsbeløp. (©NTB)

Personvernpolicy