Bortført jente kom trygt hjem til mamma

<p class="hidden">Alice har endelig blitt gjenforent med moren etter ett år. Her er hun sammen med mamma Maria til høyre, og tante Anna til venstre. Foto: Scanpix</p>
Alice har endelig blitt gjenforent med moren etter ett år. Her er hun sammen med mamma Maria til høyre, og tante Anna til venstre. Foto: Scanpix

<pSeks år gamle Alicia er hjemme i Sverige igjen etter at den norsk-svenske faren bortførte henne til Kambodsja for over et år siden.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alicia og moren Maria Elfversson landet på Arlanda flyplass i Stockholm fredag morgen.

Moren hentet datteren sin i Kambodsja, hvor Alicias norsk-svenske far ble pågrepet torsdag.

– Det føles fantastisk, sa en lettet mor til pressen fredag.

– Lettet

– Jeg er utrolig lettet over å ha fått henne ut fra Kambodsja. Det var ikke helt sikkert at vi ville lykkes med det. Kambodsja har ikke noen utleveringsavtale med Sverige, og har heller ikke skrevet under på Haagkonvensjonen om bortførte barn, sier Elfversson.

Hun sier datteren etter omstendighetene har det bra.

– Hun er nok sjokkert over det som har skjedd, men nå ser jeg en stor forandring i henne. Hun virker svært glad over å få komme hjem til Sverige, sier Elfversson.

– Nå skal vi ha ferie, ta det rolig og prøve å finne tilbake til hverandre, legger hun til.

Rømte til Kambodsja

Den norsk-svenske mannen har vært etterlyst i Göteborg siden 4. juni i fjor da jenta forsvant. Han tok jenta med seg til Kambodsja, og der har de levd på rømmen siden.

Det kambodsjanske innenriksdepartementets direktør for bekjempelse av menneskesmugling, Bith Kim Hong, opplyser at mannen ble pågrepet 200 kilometer nord for hovedstaden Phnom Penh sammen med datteren etter at politiet hadde fått et tips.

– Han hadde klippet jentas hår og kledd henne som en gutt og endret navnet hennes litt for å unngå å bli oppdaget, sier Bith Kim Hong.

Det er ventet at mannen vil bli utlevert til Sverige neste uke. Der skal han trolig framstilles for en domstol i Göteborg. (©NTB)

Personvernpolicy