De siste OL-billettene skapte kaos

<p class="hidden">Foto: Scanpix </p>
Foto: Scanpix 

<pMed rop og skrik forsøkte sultne og trøtte kinesere å sikre seg de siste billettene til OL fredag. Politiet hadde sin fulle hyre med å holde orden i rekkene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke kinesere hadde overnattet ute på gata i håp om å sikre seg de aller siste OL-billettene.

Politiet ba over et høyttaleranlegg de omkring 40.000 håpefulle om å holde seg i ro, men til ingen nytte.

Allerede før soloppgang måtte politiet slå tilbake de første forsøkene fra desperate kjøpere på å ta seg inn på området der billettene ble solgt. Senere ble de mest kranglevorne tatt ut av køen én etter én til høylytte protester.

To døgn i kø

Kinesiske myndigheter hadde på forhånd gjort det klart at hver person ikke fikk kjøpe mer enn to billetter til hver øvelse.

Noen kinesere hadde stått i kø i mer enn to døgn for å få billett, og det i temperaturer opp mot 35 grader og sterkt forurenset luft. For å unngå dehydrering har politiet flere ganger kastet vannflasker ut i menneskemengden. Ambulanser har hele tiden stått på vent ved siden av køen.

Skal se Liu

24 år gamle Lei var blant dem som fikk lønn for strevet. Han fikk oppfylt ønsket om å se hjemmehåpet Liu Xiang kjempe om gullet på 110 meter hekk.

– Jeg er utrolig heldig som får se Liu Xiang løpe i OL, sa Lei.

Wang Zongmao på 73 år sto to døgn i kø for å få se stupekonkurransen.

– Det har vært veldig tøft og ikke minst varmt, men det er verdt det når man får ta del i OL-festen, sa Wang da han sto med billettene i hånden.

Billettprisene varierer sterkt. For billetter til åpningsseremonien måtte man ut med 5.000 yuan, like under 4.000 kroner. Mindre etterspurte billetter, som dem til de innledende rundene i softball, fikk man for drøye 20 kroner. (©NTB)

Personvernpolicy