Trues på livet

Den serbiske presidenten Boris Tadic er en av dem som har mottatt drapstrusler etter pågripelsen av Radovan Karadzic. Foto: Scanpix.
Den serbiske presidenten Boris Tadic er en av dem som har mottatt drapstrusler etter pågripelsen av Radovan Karadzic. Foto: Scanpix.

<pSerbias president Boris Tadic og flere andre serbiske ledere har mottatt dødstrusler etter arrestasjonen av Radovan Karadzic.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beograd (NTB-DPA): En sosialistleder beklager arrestasjonen av Karadzic.

Tadic, hans regjeringspartner og leder av sosialistpartiet Ivica Dadic, den serbiske statsadvokaten Vladimir Vukcevic og lederen av samarbeidsrådet med FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia, Rasim Ljajic, har alle mottatt dødstrusler i kjølvannet av Karadzics arrestasjon, ifølge Beograd-avisen Blic.

Avisen siterer sikkerhetskilder som sier at Vukcevic har mottatt trusler som «Du er død» og «Du har en bombe under bilen din».

Ljajic skal ha mottatt en trussel hvor det sto «Du vil ende opp som din Djindjic. Først vil vi skyte deg i knærne». Serbias tidligere statsminister Zoran Djindjic ble drept av Milosevics spesialstyrker i 2003, to år etter at han utleverte Milosevic til domstolen i Haag.

Presidenten i Serbias nasjonalforsamling sier til Beograd-avisen Danas at hun er «trist» på grunn av arrestasjonen av Karadzic. Slavica Djukic-Dejanovic sier at den serbiske staten nå må sørge for at Karadzic kan forsvare seg ordentlig for domstolen i Haag. Radovan Karadzic er imidlertid borger av Bosnia-Hercegovina, ikke Serbia.

Avisen Politika offentliggjorde fredag en liste over sju leiligheter der den militære bosnisk-serbiske lederen Ratko Mladic skal ha gjemt seg i Beograd. Adressene har vært kjent for serbiske myndigheter i minst to år, skriver regjeringsorganet. Regjeringen har i alle år hevdet at den ikke visste hvor Mladic befant seg. (©NTB)

Personvernpolicy