Karadzic: Lett å gjemme seg

<p class="hidden"> </p>
 

<pRadovan Karadzic sier det var lett å gjemme seg, og han trodde aldri han kom til å bli tatt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den britiske avisen The Guardian er den krigsforbrytertiltalte bosnia-serberen også sikker på at han ikke ble forrådt, slik enkelte medier, deriblant ABC Nyheter, meldte om i går.

Mens serbiske myndigheter fortsatte jakten på de som skaffet Karadzic identitetspapirer torsdag, skrev den serbiske avisen Blic at Karadzic nektet å spise på cellen i Beograd, der han kjemper mot utlevering til krigsforbryterdomstolen i Haag.

- Det å leve i skjul var ikke vanskelig for meg, bortsett fra det faktum at jeg var atskilt fra familien. Jeg deltok på forskjellige konferanser og opptrådte foran kamera fordi jeg var sikker på at jeg ikke kom til å bli avslørt. Jeg nekter å tro at noen har sagt hvor jeg var, for ingen av de jeg har vært i kontakt med visste at jeg var Radovan Karadzic, sier han gjennom sin advokat Svetozar Vujacic.

Blic skriver også at Karadzic var på vei til et spa på utsiden av Beograd da han ble arrestert. Han hadde med seg badetøy, cirka 4700 kroner, en laptop, to mobiltelefoner og noen ortodokse ikoner da han ble arrestert. Han har fått tilbake alle eiendelene bortsett fra mobiltelefonene.

Karadzic, som hele tiden har hevdet at han ble arrestert på fredag, hele tre dager før serbiske myndigheter gikk ut med nyheten, får nå støtte til sin versjon av øyenvitner til arrestasjonen. Man spekulerer i at regjeringen ventet på at parlamentet tok en pause før man gikk ut med saken. Ifølge Blic vet ikke Karadzic hvor han ble holdt over helgen.

- Jeg ble tatt med til et lite rom med en seng og et bord. Jeg ble ikke dårlig behandlet. De spurte høflig om jeg ville snakke med dem, og om at jeg skulle spise. Jeg nektet begge deler. Det ble ikke gjennomført noen DNA-prøver, siden jeg innrømmet hvem jeg var, skal Karadzic ha sagt til sin advokat.

Ifølge serbiske etterforskere ble de falske identitetspapirene utstedt i byen Ruma, nord i Serbia. Muligens har Karadzic fått hjelp av Slobodan Medic, en lokal militsleder som står tiltalt for sin deltagelse i massakren i Srebrenica.

Personvernpolicy