Vil ha Condoleezza Rice arrestert

<p class="hidden"> </p>
 

<pTilbyr 5000 dollar til den som kan arresterte USAs utenriksminister Condoleezza Rice når hun besøker New Zealand til helgen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En studentorganisasjon på New Zealand tilbyr 5000 dollar i dusør til den studenten som klarer å sette USAs utenriksminister Condoleezza Rice i borgerarrest.

Den amerikanske utenriksministeren besøker New Zealand til helgen.

Ifølge leder for studentorganiasjonen AUSA i Auckland, David Do, er bakgrunnen for ønsket om å arrestere Condoleezza Rice at hun skal ha «ignorert den illegale invasjonen og okkupasjonen av Irak».

Det melder nettsiden Stuff.co.nz.

– Det er for tiden mer enn vanskelig nok å leve som student i Auckland om ikke en krigsforbryter attpåtil skal komme hit til byen. Derfor tilbyr vi studentene her en sjanse til å gjøre studielånet mindre samtidig som de jobber for global rettferdighet, forteller David Ho.

5000 new zealandske dollar utgjør litt under 20.000 norske kroner.

Utenriksminister Rice ankommer Auckland 26. juli, hvor hun skal møte statsminister Helen Clark samt den new zealandske utenriksministeren og opposisjonslederen.

Det er første gang Condoleezza Rice drar på offisielt besøk til New Zealand.

Ifølge Wikipedia er definisjonen på en borgerarrest en arrestasjon som utføres av en sivil person, til forskjell fra en polititjenestemann.

Borgerarrest er vanligvis kun tillatt når den arresterte i ferd med å begå lovbrudd, og når overtredelsen er av en viss alvorlighetsgrad. Som regel kreves det at personen som utfører borgerarresten kontakter myndighetene umiddelbart etter arrestasjonen.

Personvernpolicy