Asylsøkere kan bli plassert i militærleire

<pUtlendingsdirektoratet har et skrikende behov for flere plasser til asylsøkere og kan bli tvunget til å innlosjere søkerne i militærleire, brakkerigger og på skip.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år er det ventet at Norge mottar rundt 15.000 asylsøkere. UDI har behov for mellom 5.000 og 7.000 nye mottaksplasser i år. Tidligere denne uken utlyste UDI anbudskonkurranser for å skaffe 4.000 nye mottaksplasser. Forrige gang UDI gjorde dette, var målet 3.000 plasser. Resultatet ble 1.720.

– Vi ser på alt. Brakkerigger er en mulighet. Det høres kanskje traurig ut, men det finnes veldig bra brakkerigger som anleggsarbeidere bor i i dag. Tidligere har vi hatt asylsøkere boende på skip. Vi må prøve å være litt kreative, men det betyr ikke nødvendigvis at tilbudet blir substandard og direkte dårlig, sier Sigrun Rajendram, fungerende regiondirektør i region- og mottaksavdelingen i UDI, til Nationen.

En nedlagt militærleir på Andøya er også lansert som et mulig mottak, og ifølge NRK kan 500-1.000 asylsøkere plasseres her.

Rajendram sier at UDI må skaffe til veie de plassene de trenger.

– Vi må skaffe til veie disse plassene. Alternativet er at folk blir stående på Gardermoen uten tak over hodet, sier hun.

Et alternativ dersom UDI ikke får nok plasser som følge av anbudskonkurransene, er direktekjøp, det vil si at UDI henvender seg til private eller kommuner.

Personvernpolicy