RBK knep viktige poeng

<p class="hidden">Vikings Martin Fillo (th) og RBKs Andreas Nordvik under eliteseriekampen mellom <strong>Viking</strong> og Rosenborg i Stavanger onsdag kveld. Foto:  Alf Ove Hansen  / SCANPIX . </p>
Vikings Martin Fillo (th) og RBKs Andreas Nordvik under eliteseriekampen mellom Viking og Rosenborg i Stavanger onsdag kveld. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .

<pRosenborg henger fortsatt med i gullkampen etter den viktige 1-0 seieren mot Viking onsdag kveld. Viking derimot er langt, langt unna medaljekampen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette var kampen begge lagene måtte vinne for å henge med i toppen. Kun Rosenborg klarte det – og dermed har de heng på topplagene Fredrikstad og Stabæk, mens Viking – av mange sett på som gullkandidat før sesongen – får en svært vanskelig jobb om de skal kunne ta medalje.

Rosenborg ble nok en gang reddet av sin storscorer Steffen Iversen. Det var på forhånd usikkert om han skulle spille fra start, men heldigvis for Rosenborg gjorde han det. For etter 37 minutter tok Rosenborg ledelsen – noe mot spillets gang. Høyrekant Marek Sapara gjorde et strålende forarbeid da han dro seg ned mot dødlinjen og la et innlegg langs bakken. Steffen Iversen dukket opp og scoret enkelt bak Thomas Myhre. Vikings André Danielsen var så vidt borti ballen uten at det hadde noe å si.

Holdt helt ut

Rosenborg klarte å holde ledelsen hele kampen ut, selv om både de og Viking hadde enkelte sjanser som fort kunne blitt mål. Viking merket savnet etter skadde Peter Ijeh og Andrius Velicka som har blitt solgt til Glasgow Rangers. Kortvokste Martin Fillo var ingen stor trussel mot Rosenborgs midtstoppere Andreas Nordvik og Alejandro Lago i 1. omgang. Vikings største farlighet skapte Fillo da han skjøt i stolpen etter 20 minutter på et lurt hjørnespark.

Viking-trener Uwe Rösler valgte å sette inn Peter Ijeh i 2. omgang selv om spissen lenge har slitt med småskader. Og Ijeh brukte ikke lang tid på å markere seg med gode mottak og farlige avslutninger. Det gjorde heller ikke Vikings spillere i motsatt ende av banen, som med flere svake inngripener skapte muligheter for Rosenborgs angripere. Rosenborg og spesielt Didier Konan Ya klarte imidlertid ikke å utnytte noen av sjansene godt nok. Dermed ble det med det ene målet i kampen.

For Rosenborgs reservemålvakt Alexander Lund Hansen ble det en het start på kampen. Etter fem minutters spill fikk han et vanskelig tilbakespill fra midtstopper Andreas Nordvik, og Lund Hansen bommet fullstendig på ballen. Heldigvis for han var det ingen Viking-spillere nær bok til å true han. Så, bare minuttet senere skjedde det samme; Lund Hansen bommet på et utspill og skjøt rett i Martin Fillo, men uten at ballen gikk i mål. Lund Hansen fikk muligheten i Rosenborgs mål ettersom Rune A. Jarstein er innlagt på sykehus. (©NTB)

Kampfakta:

Viking – Rosenborg 0-1 (0-1)

16.086 tilskuere

Mål: 0-1 Steffen Iversen (37).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger

Gult kort: Andreas Nordvik, Didier Konan Ya, Rosenborg.

Lagene:

Viking (4-2-3-1): Thomas Myhre – Maurice Ross, Børre Steenslid, Ragnvald Soma, Thomas Pereira (Trond Erik Bertelsen fra 46.)– André Danielsen (Peter Ijeh fra 46.), Nicolai Stokholm – Allan Gaarde (Andreas Ulland Andersen fra 71.), Jone Samuelsen, Alexander Ødegaard – Martin Fillo.

Rosenborg (4-4-2): Alexander Lund Hansen – Roar Strand, Andreas Nordvik, Alejandro Lago, Roy Miller – Marek Sapara, Alexander Tettey, Vadim Demidov, Per Ciljan Skjelbred – Steffen Iversen (Jo Sondre Aas fra 59.), Didier Konan Ya Øyvind Storflor fra 90.). (©NTB)


Personvernpolicy