Sædimport fra Danmark?

<pSædbanken i Haugesund er urolig for at lagrene raskt kan bli tomme når lesbiske får rett til assistert befruktning. Sæd fra Danmark kan bli løsningen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den nye loven vil helt sikkert gi et økt behov for donorer. Om vi ikke klarer å rekruttere nok norske, er det aktuelt med sæd fra utlandet, sier overlege Torolf Holst-Larsen ved Haugesund fertilitetssenter til Bergens Tidende.

Hvert år blir det født mellom 50 og 60 donorbarn fra fertilitetssenteret, men når den nye ekteskapsloven trer i kraft 1. januar kan etterspørselen øke kraftig.

– Vi klarer å levere, men har ikke så mye å gå på. Blir det større pågang får vi en stor utfordring, sier bioingeniør Marit Elise Mølstre ved Sædbanken i Haugesund.

Sædbanken i Haugesund, med støtte fra Sosial- og helsedepartementet, utarbeider nå en plan for å søke donorer utenfor landets grenser.

– Vi arbeider med å få importere ikke-anonyme donorer fra Danmark. Arbeidet er så godt som klart, vi venter bare på datatekniske løsninger og en formell godkjenning fra Helsedirektoratet, sier Mølstre. (©NTB)

Personvernpolicy