Fulgte GPS'en - kjørte seg fast på gangvei

<pEn svensk lastebilsjåfør kjørte seg fast på en gangvei på Bekkestua i Bærum etter å ha fulgt ordre fra sin GPS.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Naboer på Bekkestua fikk uventet besøk mandag kveld. En svensk lastebilsjåfør hadde forvillet vogntoget sitt inn i et boligområde, og videre inn på en smal gangvei i nærheten. Der ble han stående fast, skriver Budstikka.no.

Til avisa forteller svensken at han ikke var kjent i området, men at han fulgte ordre fra sin GPS. Til tross for at veien ble smalere enn vogntoget, trodde sjåføren at han fint kunne komme seg videre.

Men plutselig skled alle hjulene ut av veien og festet seg i veikanten. En nabo kom svensken til unnsetning og fikk dratt opp bakenden av vogntoget. Viking måtte til slutt dra ut fordelen.

Mannen, som jobber for det svenske flyttebyrået Kungsholms, har vært lastebilsjåfør i over 40 år og sier at han har god erfaring med grusveier. Han mener navigasjonssystemet lokket ham ut i kaoset.

Svein Hyllestad i selskapet Auronav AS forteller at de fleste GPS-er har en naturlig feilmargin på 15 til 100 meter.

– Det er mulig at svenskens GPS har gitt ham feil beskrivelse, men som sjåfør har man et ansvar for å bruke fornuften. Man kan ikke stole blindt på kartbeskrivelsen uten å lese informasjonen utenfor ruten, sier Hyllestad til avisa. (©NTB)

Personvernpolicy