Giske stoppet lisensgebyr

<p class="hidden"> </p>
 

<pKulturminister Trond Giske (Ap) gir klar beskjed til NRK om at statskanalen ikke får lov til å kreve purregebyr på lisensen midt i sommerferien.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB):

NRK-lisensen foreligger for første gang i juli måned som en konsekvens av stortingspolitikernes politikk, og selskapet har nå forsøkt å skvise lisensbetalerne med kort betalingsfrist og automatisk purregebyr midt i ferien, skriver Dagbladet.

Lisensavdelingen i NRK har gjort det klart at folk må betale 165 kroner hvis de ikke betaler lisensen i tide.

– Det er toskeskap å sende ut sånt i fellesferien, slår Høyres nestleder Erling Lae fast.

Venstres nestleder Trine Skei Grande betegner NRKs opptreden som «utrolig arrogant», mens Frp-formann Siv Jensen sier det er «spekulativt».

Da kulturministeren tirsdag kveld ble varslet om NRKs slagplan, grep han umiddelbart inn.

– Dette er helt uholdbart. NRK har satt en helt uakseptabel kort frist, stikk i strid med det som ble lagt til grunn da datoene for lisensbetalingen ble endret av Stortinget, sier Giske.

Han sier en absolutt frist må være på fire uker slik at folk får tid til å betale lisensen når de kommer hjem fra ferie. Giske ringte tirsdag kveld til NRKs styreleder Hallvard Bakke med klar beskjed om at ingen som betaler for sent skal bli belastet ekstra for det. Giske gjør det samtidig klart at purregebyret må droppes og at betalingsfristen neste år blir utvidet.

Personvernpolicy