Granskes for diskriminering

<p class="hidden"> </p>
 

<pFungerende diskrimineringsombud Ingeborg Grimsmo skal nå vurdere om =Oslo bryter loven ved å nekte utenlandske tiggere å selge gatemagasinet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB):

– Kommer vi fram til at =Oslo har brutt diskrimineringsloven, må de finne nye løsninger for romfolket, sier Grimsmo til Dagsavisen.

De utenlandske tiggerne i Oslo har stort sett rombakgrunn. Selgerne av gatemagasinet er nordmenn, og utenlandske tiggere blir nektet å selge magasinet.

Men det er ikke bare =Oslo som nekter de utenlandske tiggerne med rombakgrunn adgang. Også Fattighuset setter foten ned ved å nekte mennesker med rombakgrunn mat. Fattighuset mener romfolket selger maten videre på gata.

– Å straffe noen for noe andre har gjort, er uakseptabelt. Alle har rett på individuell vurdering etter diskrimineringsloven. Det å behandle enkeltpersoner ut ifra tilhørighet til en etnisk gruppe, kan være brudd på loven, sier Grimsmo.

Hun skal derfor også ta opp denne saken til vurdering.

– Problemet med Fattighuset-saken og =Oslo-saken er at de behandler enkeltpersoner etter hvilken etnisk gruppe de tilhører, og ikke individer, sier Grimsmo.

Hun mener det har festet seg et inntrykk blant nordmenn om at romfolket er kriminelle bander.

– Dette er viktige prinsipielle saker, fordi romfolket blir mer og mer stigmatisert i Norge. Det er viktig å vise at dette er mennesker som også har rettigheter, sier Grimsmo.

Samtidig retter hun pekefingeren mot politikerne. Politikernes manglende vilje til å ta ansvar og engasjere seg for å finne gode løsninger, er påfallende, sier hun.

Personvernpolicy