Facebook i ny drakt

<p class="hidden">Facebooks grunnlegger, Mark Zuckerberg. Foto: Scanpix.</p>
Facebooks grunnlegger, Mark Zuckerberg. Foto: Scanpix.

<pNy design skal rydde opp i kaoset og gjøre det enklere for brukerne.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er den nye forsiden for Facebook-brukerne.Dette er den nye forsiden for Facebook-brukerne.

Facebook vil gradvis endre utseende på brukernes profiler de kommende ukene. Målet med ansiktsløftningen er å bedre kommunikasjonen mellom brukerne og gjøre tjenesten mer brukervennlig, melder Berlingske tidende.

Designeendingene skal ifølge facebook ha pågått i flere måneder og er et resultat av tilbakemeldinger og synspunkter fra over 100.000 brukere.

- Vi har lagt merke til at brukerne spanderer mest tid på å gjøre små oppdateringer på profilen sin fremfor å lage store innlegg. Vi ville gjøre dette lettere for dem.

Facebook har over 80 millioner brukere verden over. Å introdusere en ny design på et nettsted innebærer alltid en risiko for å miste brukere, om endringen ikke faller i smak. I en overgangsperiode vil det derfor være mulig for brukerne å velge mellom ny og gammel design

Omstrukturert

Den nye profilsiden til Facebook er sterkt omstrukturert, og all informasjonen er ikke lengre synlig på en og samme side, slik det var tidligere.

Nå møtes brukerne av nyhetsstrømmen (Wall) når man besøker en profilside. Annet innhold som personlig informasjon, fotografier og innlagte applikasjoner skjules under egne skillefaner, melder PC WORLD.

Denne omstruktureringen skal blant annet gjøre det letter for brukere å beskytte privatlivet sitt. Man skal få bedre kontroll over de personlige opplysningene man legger inn.

For å se den nye designen må du først legge til Facebook-applikasjonen Developers på din egen profil. Deretter besøker du testsiden.

Personvernpolicy