70 så jentene drukne

Mens de to ungjentene ligger tildekket av håndklær nyter sommergjestene lunsjen sin bare noen få meter unna. Foto: EPA.
Mens de to ungjentene ligger tildekket av håndklær nyter sommergjestene lunsjen sin bare noen få meter unna. Foto: EPA.

<pVioletta (12) og Christina (13) lå døde på stranden, men det stoppet ikke folk fra å nyte lunsjen i solskinnet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På bildet ser man hvor nært andre strandgjester faktisk var da de to jentene, som tilhører romfolket, uten at de brydde seg nevneverdig.

Menneskerettighetsgrupper setter nå spørsmålstegn ved Italias behandling av romfolket, etter at ingen av badegjestene så ut til å bry seg om at to romjenter druknet utenfor Napoli i helgen, skriver den britiske avisa The Guardian.

Jentene var ute og badet, sammen med to andre, da de ble overrasket av sterke strømmer og store bølger. Badevaktene fikk reddet de to andre som badet, men Christina og Violetta ble ikke reddet.

Likene av tenåringene ble dratt opp på land, og dekket av badehåndklær.

- Mens de døde kroppene lå på stranda, fortsatte folk å sole seg og spise lunsj bare meter unna, skriver avisa La Repubblica.

Nå blusser debatten i Italia opp, om hvorvidt italieneres holdninger til romfolket er diskriminerende.

De to jentene skal ha vært del av en større gjeng med jenter som tigget penger på stranden, da de fant badevannet for fristende. Ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Everyone fulgte hele 70 mennesker dramaet, men ingen av dem gjorde noe for å hjelpe jentene som kjempet mot den strie strømmen.

Statsministeren i Italia, Silvio Berlusconi, er blitt kritisert av Europakommisjonen for å ha innført regler som skal være diskriminerende overfor romfolket. Blant annet er tre kommisjoner nedsatt i Italia for å «ta seg av» romfolket i Napoli, Roma og Milano. Et av tiltakene har vært å samle inn fingeravtrykk.

Silvio Berlusconi hevder på sin side, at tiltakene rundt romfolket kun er gjort for å sikre at barna deres får gått på skole.

Personvernpolicy