Mor og barn døde etter keisersnitt

<p class="hidden"> </p>
 

<pEn kvinne i 20-årene døde på sykehuset i Narvik i forbindelse med akutt keisersnitt. To dager senere døde også barnet, og politiet har satt i gang undersøkelser.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er for tidlig å si noe om dødsårsaken, og saken er rutinemessig sendt videre til fylkeslegen i Troms og politiet.

Midtre Hålogaland politidistrikt har satt i gang innledende undersøkelser, men vil først avvente større undersøkelser til politiet har fått oversendt rapporter fra sykehuset og en uttalelse fra fylkeslegen i Troms.

– Det er kompetent personell som har vært involvert her, og foreløpig er det ingenting som tyder på at det var noe spesielt i denne saken som må etterforskes. Det ser ut som det bare var en tragisk hendelse, sier politijurist Børge Bertelsen til Adresseavisen.

Det vil bli foretatt obduksjon av de avdøde.

Fylkesmannen i Troms vil både gi en medisinsk vurdering av saken, og se på andre årsaksfaktorer.

– Vi vil se på rutinene og personalressursene, og om noe var uforsvarlig på det tidspunktet, sier juridisk fagsjef Evy Moen i helsetilsynet Tromsø. Tilsynet vil gi en uttalelse til politiet, og har en svarfrist på tre uker.

Det var søndag 13. juli at tragedien skjedde. Sykehuset har siden hatt flere møter med de pårørende, og har gitt tilbud om faglig hjelp.

Ifølge Helsetilsynet er det forholdsvis relativt trygt å føde i Norge. To kvinner døde under fødsel ved norske sykehus i 2005, og fem døde i 2003. I mai i år døde mor og barn under en fødsel på Kirkenes sykehus i Finnmark.

(NTB)

Personvernpolicy