KONSERT: Vive La Fête, Verde-scenen, XIV Festival International de Benicàssim – Benicàsim, Spania, søndag 20. juli 2008Elektronisk festavslutning

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pBelgiske Vive La Fête satte et verdig festivalpunktum fra Benicàssim hovedscene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Els Pynoo underholdt til langt ut påmorgenkvistenEls Pynoo underholdt til langt ut påmorgenkvisten

Vive La Fête står godt til sitt navn, som på norsk kan oversettes med «lenge leve festen». Els Pynoo og hennes kjære Danny Mommens satte et feststemt elektronisk punktum sammen med resten av livebesetningen i bandet på Benicàssim-festivalens største scene langt utpå morgenkvisten i dag tidlig.

De belgiske elektropopperne kan på mange måter sammenlignes med Surferosa. Els Pynoo minner heller ikke så rent lite om Mariann Thomassen, både som sanger og i stil og fremtoning på scenen. Den største forskjellen ligger i låtmaterialet, hvor Vive La Fête befinner seg i minst en divisjon over sine norske kolleger.

Det er slett ikke alltid at band som opererer innen elektropop-formatet lykkes i å formidle musikken sin fra en stor utendørsscene. Vive La Fête hadde imidlertid ingen problemer med å skape feststemning i den varme tropenatten på Benicàssim.

Dette kan skyldes Pynoos entusiasme og utstråling, men som hun likevel ikke hadde nådd fryktelig langt med uten sine medmusikanter på scenen. Konsertutgaven av bandet er utvidet med trommis og bassist, noe som sterkt bidro til å gi låtene et nødvendig løft for å holde interessen oppe hos de mange feststempte publikummerne.

Vive La Fête har hele syv album bak seg, alle gitt ut i inneværende tiår, og har derfor en solid bunke låter på sitt repertoar. Det var lite å si på stemningen i festivalens siste natt, og publikum så på ingen måte ut til å ville gå hjem og legge seg etter fire dager med musikk fra fire forskjellige scener.

Til tross for at Vive La Fête har mange gode egenkomponerte låter, var det med avslutningen i det instrumentale ekstranummeret «Popcorn», som var en monsterhit for Hot Butter da de selv covret låten i 1972, det virkelig ble tropisk feststemning på festivalen.

Med dette satte Vive La Fête punktum for aktiviteten på hovedscenen, mens de fremdeles mange feststemte festivalgjengerne kunne fortsette festen i de forskjellige teltscenene med diverse DJs og andre klubbkonsepter helt frem til klokken åtte i morges.

Inviterte til fest fra hovedscenenInviterte til fest fra hovedscenen



Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden