KONSERT: Siouxsie, Verde-scenen, XIV Festival International de Benicàssim – Benicàsim, Spania, søndag 20. juli 2008

Forglemmelig punkdiva

<p class="hidden"> </p>
 

<pPunkdivaen Siouxsie Sioux er fremdeles sprek, men maktet ikke å overbevise helt på Benicàssim-festivalen i natt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble et nostalgisk møte med punkdivaenDet ble et nostalgisk møte med punkdivaen

Da Siouxsie And The Banshees opererte på slutten av 70- og utover på 80-tallet var Siouxsie selve punkdronningen på det britiske øyriket. Som soloartist er det først den siste tiden hun har slått seg opp og ga ut sitt foreløpige eneste soloalbum «MantaRay» i fjor.

Men Siouxsie er på ingen måte like interessant som Siouxsie And The Banshees var. Dette avslørte den nå 51 år gamle stjernen gjennom sitt sett på Benicàssims største scene i natt.

Hennes nye låtmateriale er det i og for seg ikke så voldsomt mye å utsette på, med unntak av at disse ikke når gamle slagere lenger enn til kneskålene. Dette kunne også tydelig måles mot publikums respons, som var enormt mye større da låter fra hennes tidligere karriere med sitt eminente band The Banshees.

Gamle gromlåter som «Spellbound», «Happy House», «Israel», «Christine» og «Hong Kong Garden» lokket nok frem en tåre i øyekroken på mang gamle punkfans til stede, men hennes nåværende band kunne ikke på noen måte matche The Banshees i originalitet eller fremførelse.

Det ble som forventet et sett med stort sett nyere og mindre interessante låter. Siouxsie selv fremstår ellers som nesten uforskammet sprek sin alder tatt i betraktning. Hun spradet rundt på scenen med sin atletiske kropp som en hvilken som helst proff idrettsutøver på godt under halvparten av punkdivaens alder.

Konkludert ble dette et greit gjenhør med en gammel storhet, men ikke hyggeligere enn at konserten kunne glemmes allerede da neste aktør inntok podiet.

En usedvanlig sprek 51-åringEn usedvanlig sprek 51-åring
Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy