- Influensavirus kan ta livet av 50 millioner

<p class="hidden">Foto: Colourbox</p>
Foto: Colourbox

<pBritiske myndigheter advarer mot manglende beredskap, i tilfellet en verdensomspennende influensapandemi skulle bryte ut. 50 millioner mennesker kan dø.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pandemi

Pandemi er en infeksjonssykdom som rammer mennesker eller dyr over et stort geografisk område. Den siste pandemien som rammet verden, var Hongkongsyken i 1968-1970.

- En pandemi er nesten uunngåelig, sier britiske myndigheter i følge avisa The Independent.

I en rapport kritiserer de Verdens helseorganisasjon for å være dårlig forbredt på en pandemi. I tillegg mener det internasjonale samfunnet ikke innser hvor alvorlig et verdensomspennende utbrudd av et hissig influensavirus kan bli.

Mellom to og 50 millioner mennesker kan dø, dersom en slik influensapandemi kommer uforberedt på verden, hevdes det i rapporten.

En pandemi kan i dag spre seg mye raskere enn før, fordi folk reiser mer og lenger enn noen gang.

Nå etterlyser myndighetene i Storbritannia et varslingssystem i den tredje verden, som kan oppdage og bekjempe dødelige epidemier før de krysser landegrenser, og blir til pandemier.

- Internasjonalt er frykten for terrorisme stor. Men muligheten for å miste livet i forbindelse med en pandemi er urovekkende større, sier Norman Lamb, en talsmann for Liberaldemokratene i Storbritannia.

Personvernpolicy