KONSERT: The Kills, Verde-scenen, XIV Festival International de Benicàssim – Benicàsim, Spania, lørdag 19. juli 2008

Sparsommelige mordere

<p class="hidden"> </p>
 

<pBritiskamerikanske The Kills leverte en grei konsert på Benicàssim, men burde kanskje ikke ha spilt på hovedscenen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alison Mosshart gjorde mye av seg på den store scenenAlison Mosshart gjorde mye av seg på den store scenen

Med trommer på boks kom Alison "VV" Mosshart og Jamie "Hotel" Hince til Benicàssim med sitt energiske, dog noe sparsommelige show. The Kills spilte på festivalens største scene, men burde antakelig ha byttet plass med Tricky, som fylte opp teltveggene til randen på den betraktelig mindre Fiberfib.com-scenen litt senere.

Vokalist Alison Mosshart og gitarist Jamie Hince hadde neppe trengt den svære scenen å boltre seg på. For det første var de alene på scenen, kun akkompagnert av forhåndsprogrammert komp, og for det andre så dalte interessen gradvis under The Kills nær 50 minutter lange sett.

Årsaken til dette er at konserten ikke utviklet seg det grann. Duoens låter er i og for seg både kurante og givende nok de, men når det ikke skjer noe nytt på tre kvarter melder savnet av noe nytt eller overraskende seg med stor kraft.

Også makker Jamie Hince markerte seg på scenen, selv om han står i skyggen av sin vokalistOgså makker Jamie Hince markerte seg på scenen, selv om han står i skyggen av sin vokalist

Alison er ellers en entusiastisk vokalist som gjør mye av seg på scenen, men spilloppene hennes er ikke alene nok til å løfte helhetsinntrykket. Hince henger også med i svingene, men faller, som de fleste gitarister, noe i skyggen av en mer fremtredende vokalist.

Alt i alt ble dette en grei oppvisning fra The Kills, men som sagt burde de ha spilt på en mer intim scene og heller gitt plassen til en artist som hadde trengt den mer enn dem. Det hadde nok både The Kills-menigheten, samt Tricky og hans publikum alle satt pris på.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy