KONSERT: Mika, Escenario Verde-scenen, XIV Festival International de Benicàssim – Benicàsim, Spania, fredag 18. juli 2008Festlige Mika

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMan kan mene hva man vil om Mikas musikk på plate, men på scenen er mannen i sitt rette element.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innfridde voldsomt på BenicàssimInnfridde voldsomt på Benicàssim

Med landeplagene «Grace Kelly» og «Relax (Take It Easy)» har Mika blitt en popstjerne som få, om noen, ikke har lagt merke til gjennom det siste året. Uansett hvor mye, de riktig nok fengene, låtene hans er elsket eller hatet av massene, er det liten tvil om at de fungerer på en stor festivalscene.

Den Beirut-fødte 25-åringen med base i London er en solid entertainer på scenen. Han vet nøyaktig hvordan han skal tekke sitt publikum og lykkes så til de grader at det ikke en gang føles flaut å nynne med på fyrens gladlåter.

Etter nattens festkonsert med Mika, så vil det være rart om denne karen ikke overtar poptronen etter Robbie Williams og hans like. Han serverer en form for musikk med en forholdsvis irriterende plagsom stemme som det er umulig å forholde seg likegyldig til selv om det går på nervene løs hver gang en av hitlåtene hans spilles på radio. Paradoksalt nok så fungerer oppskriften utmerket i en så stor grad at det er like umulig å stille seg likegyldig til sceneshowet, som er krydret med effekter og underlige figurer som går rett hjem hos festivalfolket. (Artikkelen fortsetter under bildet)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En suveren entertainerEn suveren entertainer



Mika er med andre ord som skapt for å spille på store utendørsscener som i dette tilfellet. Med konsertstart klokken tre på natten skulle man ellers kanskje tro at folk begynte å bli slitne og lengte etter sengen. Men etter Mikas festforestilling kan det ikke ha vært mange til stede som følte seg søvnig. For med tanke på at siste artist går på scenen klokken seks på morgenkvisten, og spiller til nærmere åtte(!), så er det ikke akkurat søvndyssende musikk som gjelder på denne spanske FESTivalen! Mika kan i hvert fall ikke skyldes for å ikke holde folket

Var ikke den fysisk største på scenenVar ikke den fysisk største på scenen

oppe i tropenatta.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Underholdt i sommernattenUnderholdt i sommernatten